17. međunarodno takmičenja vozača i automehaničara Beograda

jun 18. 2014.

 

– konferencija za novinare
 

U sredu 18.06.2014. godine u zgradi Gradske uprave u Beogradu sa početkom u 12h, održana je konferencija za novinare povodom 17. međunarodnog takmičenja vozača i automehaničara Beograda za 2014. godinu čiji je domaćin ove godine Saobraćajno preduzeće Lasta.
 

Na konferenciji za novinare govorili su Dušan Rafailović, sekretar u Sekretarijatu za saobraćaj, Vojislav Ćorović, predsednik Udruženja vozača Beograd i Vladan Maksimović, Izvršni direktor Saobraćajnog preduzeća „Lasta“.
 

Po rečima Dušana Rafailovića, oko 100 takmičara u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji nadmetaće se u veštini upravljanja motornim vozilima i poznavanju saobraćajnih propisa. U „B“ kategoriji takmičiće se i žene, u C kategoriji vozači kamiona nosivosti preko 7,5 tona i u okviru D kategorije vozači autobusa. Rafailović je dodao i to, da grad Beograd pruža punu podršku ovoj manifestaciji i Saobraćajnom preduzeću „Lasti“, kao organizatoru.
 

Vladan Maksimović, izvršni direktor „Laste“, je istakao da ovo saobraćajno preduzeće, kao najjači autoprevoznik jugoistočne Evrope, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji nije dozvolilo da se ova tradicija Međunarodnog takmičenja vozača i automehaničara prekine, pa je ove godine, na sebe preuzelo ulogu organizatora.
 

Predsednik Udrušenja vozača Srbije, Vojislav Ćorović, istakao je da je organizovanjem ove vrste društvene aktivnosti koje preduzima Udruženje Vozača Beograda, Skupština grada Beograda, Sekreterijat za Saobraćaj i SP Lasta, naglašen nivo stručne osposobljenosti profesionalnih vozača i automehaničara koji doprinosi jačanju bezbednosti u drumskom saobraćaju.
 

Generalni pokrovitelj manfestacije je Skupština grada Beograda.
 

Tradicionalno takmičenje najboljih profesionalnih vozača i automehaničara Beograda, održaće se 21. juna 2014. godine, od 10:00 do 17:00 časova na poligonima SP „Lasta“ AD, Autoput Beograd-Niš broj 4, u Beogradu.