19. Otvoreno međunarodno takmičenje vozača

maj 25. 2018.

 POBEDNIČKI PEHAR ZA LASTU

 

Pod pokroviteljstvom grada Beograda, 19. maja 2018. godine održano je 19. Otvoreno međunarodno takmičenje vozača na kojem je učestvovalo 60 vozača iz 20 ekipa. Domaćin manifestacije bilo je JKP Vodovod i kanalizacija Beograd, a medijski sponzor Studio B. Takmičenje je organizovano u B kategoriji za žene, B1 kategoriji za putničke kombije, C i D kategoriji. Lasta se takmičila u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u D kategoriji, a Lastina ćerka firma Lastra u B kategoriji za žene i D kategoriji. Pored Laste i Lastre, za titulu najboljih borile su se ekipe iz GSP Beograd, Arive Litas, JKP Vodovod i kanalizacija Beograd, JKP Beograd put, PTT Srbija, LPP Ljubljana, JKP Gradska čistoća Beograd i JKP Parking Servis. Ovoj manifestaciji prisustvovali su Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, predstavnici udruženja vozača iz Slovenije, rukovodilac PO Lasta Avala Mladen Lazarević…

Kao i prethodnih godina takmičenje je imalo dva dela, teorijski u okviru koga je organizovan test poznavanja saobraćajnih propisa i praktični, gde su učesnici na poligonu pokazali tehniku i brzinu vožnje u više disciplina. Kompletno takmičenje odvijalo se pod nadzorom Saobraćajne policije.

Posle napornog dana, najboljima su uručeni pehari. Pobednički pehar za Lastu osvojio je vozač Milovan Jokić, koji je u pojedinačnoj konkurenciji po ukupnim rezultatima bio najbolji. Odličan rezultat Lasta je postigla i u ekipnom delu, zauzevši drugo mesto. Ekipu su činili vozači: Milovan Jokić, Dragan Marić i Goran Đorđević, a vođa ekipe bio je Duško Gvozdić, šef saobraćaja PO Lasta Avala.

Lastra je takođe ostvarila zavidne rezultate, ženska ekipa osvojila je treće mesto u B kategoriji, a muška ekipa treće mesto u D kategoriji.

Vozači sa najboljim rezultatima na ovom takmičenju plasirali su se za učešće na Svetskom prvenstvu vozača, koje će biti održano u Belgiji, u septembru ove godine.

Pobednički pehari proslavljeni su u izvanredno lepoj atmosferi i uz svečanu večeru u restoranu Admiral u Beogradu.

Srbija tradicionalno poklanjala značajnu pažnju struci profesionalnih vozača i od 2015. godine je članica Svetske unije profesionalnih vozača.