ALEKSANDAR ANTIĆ U POSETI “LASTI”

feb 26. 2014.

 

Beograd, 26. februar 2014. godine – Aleksandar Antić, ministar saobraćaja u ostavci, danas je boravio u radnoj poseti Saobraćajnom preduzeću „Lasta“, na poziv rukovodstva i reprezentativnih sindikata Laste (Samostalni sindikat i ASNS Lasta).
 

Teme razgovora su vođene u tri segmenta, a to su poslovanje SP „Lasta“ i pronalaženje stabilnog strateškog partnera, zakonodavstvo i regulativa saobraćajnog tržišta sa osvrtom na sivu ekonomiju i nelojalnu konkurenciju, kao i dugovanje lokalnih samouprava prema ovom preduzeću.
 

Generalni direktor kompanije, Velibor Sovrović je izrazio zadovoljstvo što je ministar Antić posetio SP „Lasta“, i što su imali priliku da razgovaraju o tekućim problemima Laste kao i o saobraćajnom tržištu Srbije uopšte.
 

U izjavi, Antić je naglasio je da je „Lasta“ strateški veoma važno preduzeće za Beograd i Srbiju, ne samo zbog činjenice što zapošljava 4.000 radnika, već zato što delatnošću koju obavlja predstavlja važan segment srpske privrede i u interesu svih je da ovo preduzeće stabilno posluje.