Besplatan ulazak na peron samo uz dopunjene personalizovane BusPlus kartice i peronsku kartu

maj 30. 2012.

 

Beograd, 29. maj 2012. godine – Ideja da se autobuske stanice Saobraćajnog preduzeća „Lasta“ otvore svim građanima prigradskih opština, koji koriste personalizovane BusPlus kartice i na taj način izbegnu dodatni trošak, plaćanje peronske karte, zaživela je pre gotovo dva meseca, a kako bi putnici mogli i da uživaju u ovim olakšicama potrebno je da imaju dopunjenu personalizovanu BusPlus karticu za ITS2 i peronsku kartu koja se izdaje na osnovu nje i važi godinu dana.

 

„Putnici koji do sad nisu izvadili godišnju peronsku legitimaciju to mogu učiniti još samo do 18. juna 2012. godine na Lastinim autobuskim stanicama, jer dodatnih produžavanja neće biti, pa oni koji to ne budu učinili u previđenom roku biće i uskraćeni za pogodnost koju pružamo. Za vađenje ove godišnje legitimacije potrebno je da naši sugrađani ponesu samo ličnu kartu i 250 dinara, procedura je krajnje jednostavna i brza. Samo uz ovu peronsku legitimaciju i dopunjenu BusPlus karticu za ITS2 putnici nesmetano mogu da ulaze na perone autobuske stanice i da koriste automatizovane uređaje za izlazak na perone. Takođe, putnici su u obavezi da ubuduće jednom mesečno bez ikakve novčane nadoknade aktiviraju peronske legitimacije na šalterima autobuskih stanica nakon što izvrše dopunu personalizovane BusPlus kartice za ITS 2 za naredni mesec” rekao je u ime SP “Lasta” direktor za gradski i prigradski saobraćaj Vladan Maksimović i napomenuo da se ovo odnosi samo na korisnike personalizovanih BusPlus kartica ITS2 sistema, a ne na korisnike nepersonalizovanih, odnosno pojedinačnih voznih karata, niti na korisnike mesečnih dopuna ITS1 sistema.

 

BusPlus kartice moguće je dopuniti i na Lastinim prodajnim mestima koja se nalaze u Lazarevcu, Obrenovcu, Mladenovcu, Beogradu (Sopot, Barajevo, Šumice, Banovo Brdo), a sve dodatne informacije građani mogu da dobiju i putem telefona:

 

Glavna Lastina autobuska stanica +381 11 32 06 922; Banovo Brdo +381 11 65 44 050; Šumice +381 11 2890 372