PO „LASTA PROTEKT- SMEDEREVSKA PALANKA

Poslovna organizacija „Lasta Protekt- Smederevska Palanka“ deo je Lastinog poslovnog sistema pratećih delatnosti od 1983.godine. Kvalitet protektiranih guma je rezultat dugogodišnjeg iskustva primene najsavremenijih dostignuća u ovoj oblasti, kao i pridržavanja evropskih regulativa. Nosilac je sertifikata za međunarodne ECE-109 norme, koji omogućuje vožnju sa njenim gumama u više evropskih država, zemljama regiona i u Srbiji. U Lasti Protekt protektiraju se gume za: autobuse, teretna i poluteretna vozila, industrijska i specijalna vozila.

Oprema koju poseduje Lastina protektirnica zadovoljava svetske standarde u ovoj delatnosti, a rezultati iz prakse najbolji su pokazatelj kvaliteta rada protektirnice. Za proces protektiranja guma koristi gumenu sirovinu renomiranog japanskog proizvođača Bridgestonea, koja se odlikuje vrhunskim kvalitetom. Gume protektirane u Lasti protekt omogućavaju maksimalnu bezbednost pri vožnji i ugodno putovanje. 

Lastina protektirnica tokom svog postojanja uvek je imala standardizovane procese rada. Osim ECE-109 poseduje i sertifikat ISO 9000/ 2011, ISO 9000/ 2014. U zemljama EU ne mogu se  stavljati u promet protektirani pneumatici bez ECE oznake protektoraša.

Pre dobijanja sertifikata u Lasti Protekt je nabavljena nova linija za protektiranje guma i instalirana nova oprema. Nabavljena je i mašina za širografiju prva u Srbiji 2007.godine, koja koristi najmoderniju tehnologiju optičkih prizmi, infracrvenih zraka, specijalnih kamera i obezbeđuje maksimalnu sigurnost finalnog proizvoda kao protekta koji je ravan novoj gumi.

Sistem protektiranja guma oslanja se na četrdesetogodišnje proizvodno i organizaciono iskustvo.

Protektirnica guma u Smederevskoj Palanci je osnovana 1978. godine, ugovorom o franšizi sa najpoznatijom evropskom firmom za protektiranje guma „Bandag“.

Od samog osnivanja, protektirnica radi sa osnovnom delatnošću u kojoj se primenjuje hladan metod protektiranja guma.

Zahvaljujući iskustvu i prvoklasnim materijalima koji se upotrebljavaju, gume protektirane u Lastinoj protektirnici imaju:

  • Sigurnost i pouzdanost protektiranih pneumatika u eksploataciji;
  • Mogućnost višestrukog protektiranja guma brendiranih proizvođača;
  • Garanciju pređene kilometraže kao kod novih guma, uz izbor letnjeg i zimskog dezena;
  • Garanciju da neće doći do odlepljenja protektora bez obzira na pređenu kilometražu;
  • Kvalitet protektiranih guma je u nivou kvaliteta novih Bridgestone-ovih guma,s obzirom da se sav repromaterijal za protektiranje nabavlja isključivo od pomenutog renomiranog proizvođača.