DOBAR IZBOR ZA LETOVANJA I PUTOVANJA

feb 27. 2020.

 

Lasta Travel&Tourism na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

 

U godini jubileja Lasta Travel&Tourism ostvarila je značajne rezultate i svoje poslovanje krunisala najuspešnijim nastupom na Sajmu turizma tokom postojanja, dugog 60 godina. Sajamski nastup Lasta Travel & Tourism sa ponudom brojnih letovališta, evropskih metropola i dvoraca, znamenitih destinacija u zemlji i regionu, obezbedio joj je rekordan broj posetilaca. Lastina agencija prepoznatljiva je po tradiciji kvalitetne i pouzdane usluge, cenama pristupačnim najširoj populaciji, brojnim pogodnostima u turističkoj i prevoznoj usluzi. Kvalitet su posetioci i ovoga puta prepoznali, mnogi od njih pokazali su veliko interesovanje za letovanja u Grčkoj Crnoj Gori i bukirali aranžmane koristeći sajamske popuste.Takođe, veliku pažnju privukli su i aranžmani za putovanja u Dvorce Bavarske, Istanbul, Beč, Krakov…

 

Lastin štand bio je elegantno dizajniran i bogato opremljen programima, brošurama, celodnevno su emitovani spotovi i promo filmovi a posetiocima deljeni pokloni… Sve je bilo u znaku promocije turističke ponude i Lastinog brenda. Atmosfera na štandu je bila izvanredna i privlačila druge izlagače, poslovne partnere, ali i pripadnike najmlađe populacije koji su se rado fotografisali sa Lastinim šeširima, naočarima za sunce, loptama, balonima…

 

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je održan od 20. do 23. februara Lasta Travel & Tourism bila je deo velike i uspešne manifestacije. Ovim nastupom otvorila je nove perspektive razvoja.

 

Sajam je završen, a sajamski popusti traju do 15. marta za Grčku i 31. marta za Crnu Goru. Stoga Vas pozivamo da posetite naše poslovnice u Beogradu, Smederevu i Nišu.

 

 LETOVALIŠTA U GRČKOJ

 

Grčka je zemlja kontrasta, bogate prošlosti, sa najlepšim plažama na svetu. Za predstojeću sezonu Lasta je pripremila aranžmane za letovanje u Olimpik Biču Paraliji ostrvu Skijatos I mnogim drugim letovalištima u Grčkoj koja godinama privlače naše turiste. Olimpik Bič je idealno mesto za porodični i aktivan odmor. Krasi ga velika peščana plaža, uređeni parkovi, cveće, brojni kafići i taverne. Iz ovog letovališta moguće je posetiti Olimp sa selom Litohorno, arheološko nalazište Dion, Solun, Meteore, etno selo Stari Pantalejmon .Ispod planine Olimp smeštena je Paralija, sa peščanom plažom dugom 3 kilometra. Ova destinacija je izuzetno popularna zbog pristupačnih cena.

 

 

Aranžmani za Olimpik Bič i Paraliju urađeni su na bazi smeštaja sa 10 noćenja i popustom od 15% za letovanje tokom jula i avgusta koji važi do 15 marta. Postoji mogućnost plaćanja na više mesečnih rata, zaključno sa decembrom. U aranžman nije uključen prevoz, u skladu sa zahtevima turista Lasta ga može organizovati.

 

 

CRNOGORSKO PRIMORJE

 

Brojne i lepo uređene plaže i turističke destinacije godinama su omiljena mesta srpskih turista.Za predstojeću letnju sezonu Lastina agencija je pripremila ponudu u kojoj su zastupljeni poznati turistički centri: Igalo, Budva, Petrovac i Čanj, Dobre Vode. Ova letovališta popularna su zbog lepe prirode, istorije, ambijenta i povoljnih uslova za sportive na vodi.U ponudi su aranžmani na bazi smeštaja od minimum 5 noćenja. Uz aranžman odobren je prevoz na Lastinim linijama od 20%, kao i popusti za decu i mogućnost odloženog plaćanja na 10 jednakih mesečnih rata sa uplatom rezervacije od 30%. Takođe, odobren je popust od 30% na prevoz ukoliko korisnici uplatom od 30% rezervišu aranžman do 31. marta.

 

 

 

 

HRVATSKO PRIMORJE

 

Prelepi krajolici, rimski gradovi, svetski priznata gastronomija i vrhunska vina čine Istru izuzetnom turističkom destinacijom. Pula je grad starina, parkova i letnjih festival sa 2350 sunčanih sati godišnje. Tradicija grada zabeležena je u svakom kamenu, o čemu govori veliki broj kulturno-istorijskih spomenika.Poreč ima tradiciju od 1000 godina, porečke ulice još uvek čuvaju svoju originalnu arhitekturu i brojne kulturno-istorijske spomenike. Poznat je kao mesto u kome se turisti mogu dobro provesti tokom letnjih meseci. Opatija je biser Jadrana, vrhunska destinacija i leti i zimi. Predivna priroda, klima, parkovi, hoteli i stare austrougarske vile, šetališta i plaže, već duže od 160 godina privlače turiste. U ponudi su aranžmani za smeštaj sa periodom boravka po izboru. Uz plaćeni aranžman odobren je prevoz na Lastinim linijama od 20%, kao i popusti za decu.

 

 

 

DVORCI BAVARSKE

 

Tokom hiljadu godina izgrađen je impozantan broj dvoraca u najjužnijoj pokraniji Nemačke, Bavarskoj čiji je glavni grad Minhen. Dvorci su podignuti u okruženju alpskih gustih šuma i prozirnih jezera, pored najpoznatijeg trgovačkog puta, tzv.Romantične rute, koja je donosila bogatstvo.U njima su bili su sedišta najvažnijih događaja i živeli bavarski vladari. Najpoznatije dvorce Nojšvajšten i Linderhof izgradio je kralj Ludvig II koji je uživao u legendama i mitologiji, bio je ljubitelj umetnosti, veliki Vagnerov prijatelj i njegov mecena. Minhen je jedan od najlepših gradova Nemačke sa prelepom arhitekturom iz perioda baroka i rokoka. Brojni kulturno-istorijski centri pričaju o vekovnim vladarima iz dinastije Vitelsbah, ali i remek delima moderne tehnologije i arhitekture. Minhen je svetski centar sajamskih priredbi, grad pivnica i Oktobar festa, gde turisti mogu osetiti tipičnu bavarsku atmosferu.Pored ovih destinacija turisti će imati priliku da posete jezero Kimze, grad Prien i Salzburg u Austriji. Salzburg je Mocartovo rodno mesto, poznat je po prelepim jezerima, rudniku soli, autentičnoj kulturi i pivari Štigl z 15. veka.

 

 

 U ponudi je aranžman sa hotelskim smeštajem i plaćanjem na 6 mesečnih rata sa uplatom rezervacije od 30%.

 

 

KRAKOV

 

Nekadašnja prestonica Poljske, Krakov poslednjih godina je izuzetno atraktivna destinacija za srpske turiste, pogotovo mlade. Krakov leži na reci Vistula koju nazivaju i kraljicom svih poljskih reka. Poznat je kao grad legendi, od kojih su neke vezane za brdo Vavel. Na ovom brdu nalazi se istoimeni dvorac, katedrala Sv. Vaclava i Sv. Stanislava Biskup. Na vrhu je Zigmundova kula koja po legendi svojim zvonjenjem tera oblake i donosi lepo vreme. Krakov krasi drugi po velični Trg u Evropi sa najstarijom crkvom Sv. Vojćeha. U centru grada ima veliki broj kafića i restorana sa pristupačnim cenama. Pored Krakova, Lastinim aranžmanom predviđena je poseta Aušvicu, najvećem i najozlogIašenijem logoru u nacističkoj Nemačkoj. U planu je fakultativni izlet u jedan od najstarijih rudnika soli u Evropi, Vieličku, gde će biti organizovano razgledanje odaja isklesanih u stenama, podzemnog slanog jezera, velelepnih drvenih konstrukcija, skulptura od soli, rudarskog okna.

 

 

Za ovajaranžman obezbeđen je hotelski smeštaj i plaćanje na 6 mesečnih rata sa uplatom rezervacije od 30%.

 

ISTANBUL

 

Lasta Travel&Tourism godinama uspešno realizuje aranžmane za ove destinacije. Postoji veliko interesovanje turista, pa će putovanja biti organizovana i ovoga proleća. Cene i uslovi plaćanja su povoljni kao i za sve druge aranžmane. Istanbul je podignut na mestu gde se susreću Istok i Zapad, uobličile su ga 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Danas je megalopolis sa 13 miliona stanovnika koji svojom raskošnom kulturom fascinira turiste iz celog sveta.

 

 

BEČ

 

Beč je simbol moći i bogatstva Habsburške monarhije, turistima pruža jedinstvene mogućnosti za uživanje, od obilaska prelepih baroknih zdanja, Španske škole jahanja do vožnje fijakerom uz zvuke Štrausovog valcera.

 

 

TREBINJE-MOSTAR-DUBROVNIK

 

U Lastinoj ponudi su i najlepše destinacije u regionu, Trebinje sa manastirom Gračanicom u kojoj je sahranjen Jovan Dučić, zatim manastirom Tvrdoš i vinogradima…U planu je fakultativni izlet do Dubrovnika i šetnja Stradunom. U povratku će biti posećeni manastir Žitomislić i Mostar gde će biti organizovana poseta jednom od najlepših mostova u bivšoj Jugoslaviji i poseta rodnoj kući Svetozara Ćorovića.

 

MANASTIRSKE TURE

 

Na mapi Lastinih turističkih destinacija prvi put se nalaze manastirske ture koje turistima pružaju mogućnost da izađu iz užurbane svakodnevnice, upoznaju bogato kulturno-istorijsko nasleđe Srpske pravoslavne crkve i provedu dan u prelepoj prirodi. Manastiri Ovčarsko-Kablarske klisure nalaze se na Zapadnoj Moravi, usečeni između planina Ovčar i Kablar. Zbog njihove brojnosti ovo mesto nazivaju Srpskom Svetom Gorom. Na početku klisure je manastir Vavedenje, koji je po legendi podigao Stefan Nemanja i njegov sin Sveti Sava. Manastir je znamenit po retkim starim knjigama, od kojih je najpoznatija Beogradsko četvorojevanđelje. Manastir Nikolje podigli su svetogorski kaluđeri u 15. veku, poznat je i kao utočište Kneza Miloša u Drugom srpskom ustanku. U okviru drugog aranžmana planirani su obilasci manastira Tumane kod Golupca, kojeg je po predanju podigao Miloš Obilić i manastira Rukumije kod Požarevca. Manastirske ture su jednodnevne i imaju povoljne cene.

 

 

Na ovogodišnjem Sajmu turizma Lasta je predstavila i ponudu za banje i wellness centre u Srbiji i Sloveniji.

 

 

Poslovnice Lasta Travel&Tourism

 

Beograd: Savski Trg 1a
Telefon: 011 6641 251

 

Beogradska 51
Telefon: 011 7150 229

 

Smederevo: 17. oktobra 2
Telefon: 026 462 5566

 

Niš: 12. februara 35 b
Telefon: 018 241 145