„Lasta“ i TOB i u zimskoj sezoni na usluzi Beograđanima i njihovim gostima. Subota, novi termin obilaska prestonice

nov 2. 2012.

 

Beograd, 31. oktobar 2012. godine – Saobraćajno preduzeće „Lasta“ će i ove godine zajedno sa Turističkom organizacijom Beograda organizovati razgledanje prestonice zatvorenim autobusom. Polasci su svake subote sa Trga Nikole Pašića – turističko stajalište i to u 11 časova na srpskom i 12.30 na engleskom jeziku.

 

„Saradnja sa TOB-om traje već godinama, a nastaviće se i ove sezone jer vlada veliko interesovanje za razgledanje prestonice u zimskim mesecima. Do sada je tura obilaska Beograda bila nedeljom, ali smo odlučili da u ovoj sezoni bude subotom“, istakla je Ana Petrović, PR menadžer „Laste“ i dodala da Beograd ima dosta znamenitosti koje su jako interesantne kako domaćim tako i stranim turistima i da će se ukoliko za to bude bilo potrebe, razgledanje grada, raditi i nedeljom.

 

“Ove godine vladalo je veliko interesovanje gostiju iz inostranstva, Srbije i Beograđana za različite programe obilaska prestonice i verujem da će tako biti i sa ovom turom. Tome će svakako doprineti i Most na Adi koji je uključen u program, i koji je postao nova atrakcija grada”, zaključio je Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda.

 

Obilazak prestonice traje 90 minuta, a cena karata je 500 dinara za odrasle, a za decu do 12 godine 250. Karte se kupuju na licu mesta u autobusu ali i u turistickim agencijama „Lasta Travel & Tourism“ na Savskom Trgu i u Balkanskoj 35-39. Zainteresovani putnici karte mogu kupiti i u turisticko-informativnom centru TOB-a na Trgu Republike 6. Putnicima će u autobusu na usluzi biti vodič koji će im na srpskom i engleskom jeziku pruziti neohodne informacije o kulturi, istoriji, arhitekturi naše prestonice. Razgledanje se obavlja komfornim turističkim autobusom koji raspolaže sa 26 sedista, tako da je broj mesta ograničen i predlaže se kupovina karata unapred.

 

Saobraćajno preduzeće „Lasta“, kao najveće saobraćajno preduzeće u jugoistočnoj Evropi, ove godine proslavlja 65 godina od svog osnivanja. Jubilarnu godinu obeležava u znaku bogatije ponude svojim putnicima, a u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, „Lasta“ sa ovakvim programom razgledanja prestonice, nastavlja da pomaže u promociji Beograda kao sve atraktivnije turističke destinacije.