LASTA NA 40 SAJMU TURIZMA

feb 22. 2018.

 

 

SP „Lasta“ a.d. i naša turistička agencija Lasta Travel & Tourism sa svojom bogatom ponudom turističkih usluga poziva vas da nas posetite na našem štandu na  jubilarnom 40. Medjunarodnom sajmu turizma  ,  gde vas ujedno očekuje i prezentacija naše primarne usluge saobraćaja sa svim pogodnostima koje nudimo za ovu godinu.

 

Više od 1.200 izlagača iz 55 zemalja predstaviće se u naredna četiri dana na jubilarnom 40. Međunarodnom sajmu turizma. Prvi put će se predstaviti Maroko i Južnoafrička Republika. Partner ovogodišnje manifestacije je Grčka.

 

 

Ana Brnabić je, otvarajući Sajam istakla, da se pokazalo da se na svaki dinar uložen u turizam vrati jedan evro i da svaki gost koji dođe u Srbiju, sutra sa sobom dovede još dva gosta. Takođe, iznela je podatak da je prošle godine broj domaćih turista porastao za osam odsto, ukupan broj turista za 12 odsto, a devizni priliv premašio 1,1 milijardi evra.

 

 

Ministarka turizma Grčke Elena Kountoura naglasila je da dve zemlje neguju dugotrajno prijateljstvo i bogate kulturne, istorijske i političke veze i pozvala građane Srbije da posete Grčku.

 

„Naši narodi se međusobno poštuju i među njima postoji dugotrajno prijateljstvo. U 2017. više od 850.000 Srba je posetilo Grčku. Broj građana Srbije koji posećuju Grčku povećao se 15 procenata u prošloj godini, dok je oko 100 hiljada Grka posetilo Srbiju u istom periodu“, rekla je Kountoura.

 

 

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio je da je samo prošle godine grad Beograd od turizma zaradio 750 miliona evra, uz više od milion gostiju i više od dva miliona noćenja, što 2017. godinu čini rekordnom do sada.

 

 

Kad je reč o obogaćivanju turističke ponude u Beogradu, Mali je podsetio da je u planu izgradnja gondola od Kelemegdana do Ušća, gde će biti postavljen panoramski točak, uz nastavak sređivanja fasada, pešačke zone.

Strateška odluka države je da radi na razvijanju turizma u Srbiji i turizam je taj koji ima ulogu pomirenja među državama Zapadnog Balkana, poručio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić.

Ljajić je na otvaranju 40. Međuradonog sajma turizma rekao da sa zadovoljstvom može da kaže da je svaka turistička godina u Srbiji bolja od prethodne godine.