„Lasta“ nagrađena u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu za 2012. godinu

apr 26. 2013.

 

Beograd, 25. april 2013. godine – Povodom 28. aprila, Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu, Ministarstvo rada, socijalne politike i zapošljavanja, danas, u Narodnoj biblioteci Srbije organizovalo je svečano uručenje zahvalnica preduzećima i radnicima koji su se u 2012. istakli u dobroj praksi, koja podrazumeva primenu najsavremenijih mera bezbednosti i zdravlja na radu.
 

Sa ponosom ističemo da je jedna od kompanija kojoj je tom prilikom uručena zahvalnica, bila „Lasta“.
 

Zaposleni Laste u službi bezbednosti i zaštite na radu i zaštite životne sredine, Nevđivan Kalješi, nagrađen je za doprinose u radu u 2012, uz predat rad na temu “Bezbednost u radu u SP Lasta”
 

SP „Lasta“ a.d. Beograd, prioritet svog poslovanja vidi u zaštiti i bezbednosti radnika, kako bi se sprečile povrede koje se mogu desiti prilikom obvaljanja posla. Svi zaposleni u Lasti imaju pravo da očekuju zdrave i bezbedne uslove rada, ali i obavezu da odgovornim ponašanjem daju doprinos da se ti uslovi i ostvare.
 

Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu obeležava se od 2003. godine, svakog 28. aprila, kada je i ustanovljen od Međunarodne organizacije rada.
 

Statistika pokazuje da se najveći broj povreda dešava zbog nepoštovanja bezbednosnih propisa i nekorišćenja zaštitne opreme.