LASTA OBELEŽILA SVETOG NIKOLU LETNJEG

maj 22. 2018.

NEKA VAS SVETI NIKOLA ČUVA NA SVIM PUTEVIMA

 

Saobraćajno preduzeće Lasta obeležila je krsnu slavu, Prenos moštiju svetog oca Nikolaja poznatiju u narodu kao letnji Sveti Nikola u Autocentru Beograd na Niškom putu.
Dostojanstvenik Srpske pravoslavne crkve, protojerej-stavrofor Slobodan Aksentić održao je svetu službu u prisustvu predsednika NO SP Lasta Dejana Mikuletića, zatim generalnog direktora SP Lasta Tonija Gajića, članova Nadzornog odbora, izvršnih direktora Ivane Pavić i Branislava Stankovića, menadžmenta, predstavnika ASNS i Samostalnog sindikata, kao i zaposlenih SP Lasta.

 

 

 

Domaćin slave bio je Dejan Mikuletić, predsednik Nadzornog odbora, koji se potrudio da ovaj praznik bude obeležen svečano, uz pravoslavne običaje rezanja slavskog kolača, osvećenja žita i uz prigodnu trpezu.

 

 

 

 

U prigodnoj besedi protojerej-stavrofor Slobodan Aksentić rekao je: „Neka vas Gospod i Sveti Nikola čuvaju i prate na svim vašim putevima. Neka vam donesu zdravlje i napredak na dobrobit vašeg preduzeća, svih zaposlenih  i vaših putnika. Lepo je da ovaj praznik proslavljate u zajedništvu danas kada jedni za druge imamo sve manje vremena i kada treba da jačamo slogu i jednistvo i čuvamo našu veru.“