LASTA OFICIJELNI PREVOZNIK ZAVRŠNOG TURNIRA EVROLIGE

maj 24. 2018.

VRHUNSKA USLUGA NA VRHUNSKOJ MANIFESTACIJI

 

Beograd je prvi put u svojoj istoriji bio domaćin završnog turnira Evrolige u košarci koji je održan od 17. do 20. maja 2018. godine, uz učešće četiri najbolja tima Starog kontinenta na Fajnal foru: Fenerbahčea, Real Madrida, Žalgirisa i moskovskog CSK. Pored toga, naša prestonica bila je domaćin i Fajnal eita Evrolige na kome je učestvovalo osam najboljih juniorskih košarkaških klubova iz Evrope, od kojih su dva iz Srbije: Crvena Zvezda i Partizan.

 

 

Pripreme za ovaj veliki sportski događaj otpočele su blagovremeno i obavljene na izvanredan način, u skladu sa respektom koji Beograd uživa u svetu košarke. Štark Arena je izgledala spektakularno i sve oko nje funkcionisalo je besprekorno, kako pre početka takmičenja tako i na samoj završnici.

 

Prevoz učesnika ovog događaja bio je veoma značajan segment organizacije. Na poziv gradskih vlasti, Lasta je bila angažovana od 10. maja kada su u Beograd počeli da pristižu predstavnici Evrolige do 22. maja kada su organizovani poslednji odvozi do Aerodroma „Nikola Tesla“. U proseku Lasta je dnevno obavljala prevoz sa 20-25 autobusa, 10 putničkih automobila i 3 putnička kombija. Vozila je košarkaše četiri kluba koja su učestvovala u Fajnal foru, košarkaše šest klubova Fajnal eita Evrolige, zatim sudije, funkcionere Evrolige na čelu sa generalnim direktorom Jordi Bartolomeom, ambasadore, specijalnog gosta-košarkaša Bogdana Bogdanovića, legende srpske košarke, navijače-predstavnice lepšeg pola…Prevoz je bio organizovan od Aerodroma „Nikola Tesla“ do hotela: Craun Plaza, Holidey In, Hotel IN, Hayat (za košarkaše) Metropol (za sudije), zatim od hotela do Štark Arene i Hale Pionir gde su organizovani treninzi i takmičenja, kao i do Palate Srbije gde su dodeljene nagrade i Fun zone za navijače na Kalemegdanu.

 

 

 

Sa višedecenijskim iskustvom u prevozu velikih sportskih manifestacija, Lasta je i ovoga puta pokazala vrhunsko umeće u organizaciji, bezbednosti, tačnosti prevoza i na najbolji način promovisala našu prestonicu, kao i svoju uslugu.

 

Tokom završnog turnira Evrolige ljubitelji košarke uživali su u izvanredrednim predstavama najboljih klubova i igrača, kao i jedinstvenoj košarkaškoj atmosferi. Šampionsku titulu Fajnal for Evrolige osvojio je Real Madrid pobedivši u finalnoj utakmici prošlogodišnjeg pobednika Fenerbahče, a u finalu juniorskog takmičenja koje je takođe održano u Štark Areni pobednik je bio litvanski klub Lijetuvos Ritas.

 

 

Bio je to spektakl koji do sad nije viđen u Beogradu, bilo je više od 15.000 gostiju oduševljenih gostoprimstvom, nivoom bezbednosti i kompletnom organizacijom samog događaja. Organizacija je protekla bez ijednog incidenta i to je najbolja slika koju su Beograd i Srbija poslali u svet.

 

 

Bio je to spektakl koji do sada nije viđen u Beogradu, bilo  je 15.000 turista na dnevnom nivou sa tri noćenja odnosno četiri dana boravka, Aerodrom „Nikola Tesla“ uslužio je oko 100.000 putnika i organizovao 160 letova posvećenih ovom takmičenju, a oborio je i dva dnevna rekorda po broju prispelih i odlazećih putnika, 18. maja -11.828 prispelih i ponedeljak, 21. maj-13.062 otputovalih putnika. Gosti su bili oduševljeni gostoprimstvom, nivoom bezbednosti i kompletnom organizacijom samog događaja. Organizacija je protekla bez ijednog incidenta i to je najbolja slika koju je Srbija poslala u svet.