LASTA PODRŽALA SPORTSKE IGRE MLADIH U BEOGRADU

jul 20. 2016.

 

Beograd, 20. jul 2016. godine – Beograd će od 19. do 23. jula biti domaćin državnog finala Sportskih igara mladih (SIM), a kompanija Lasta je jedan od prijatelja ove najveće i najmasovnije regionalne manifestacije za decu i omladinu.

 

Na više terena na Adi Ciganliji 950 osnovaca iz cele Srbije takmičiće se u devet disciplina – malom fudbalu, stonom tenisu, šahu, tenisu i igri „između dve vatre“ (20. jula), kao i u odbojci, basketu, rukometu i odbojci na pesku (22. i 23. jula).

 

Državno finale SIM-a održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, i uz pomoć i podršku Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

Mali sportisti koji učestvuju na državnom prvenstvu tokom proleća i leta pobeđivali su na SIM-ovim takmičenjima, kao i na turnirima koje je SIM organizovao u saradnji sa fudbalskim i rukometnim savezima i odbojkaškim klubovima. Ove godine, Igre su okupile 50.000 dece uzrasta od sedam do 15 godina iz 32 grada Srbije koja su na terenima pokazala zavidne veštine, spretnost i umeće u više sportskih disciplina. Najbolji među njima nadmetaće se u Beogradu, a pobednici državnog prvenstva braniće boje Srbije na međunarodnom finalu Igara krajem avgusta u Splitu, na kom će se takmičiti i njihovi vršnjaci iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 
 
 

Ambasadori najmasovnije balkanske sportske manifestacije za decu i omladinu su Luis Figo, Dejvid Bekam, Nemanja Matić i Luka Modrić, a osnivač i prvi predsednik engleske Premier lige Dejv Ričards je od pre desetak godina počasni predsednik SIM-a.