LASTA SPONZOR I OFICIJELNI PREVOZNIK

feb 7. 2020.

 

KVALIFIKACIONI  TURNIR  ZA  PLASMAN  NA  OLIMPIJSKE  IGRE

 

SP Lasta je jedan od sponzora dva kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u ženskoj košarci. Turniri se održavaju u Beogradu od 6 do 10. februara. Od strane Košarkaškog saveza Srbije i Organizatora Kvalifikacionog turnira  “OKT 2020 d.o.o.”   Lasta je izabrana za zvaničnog prevoznika turnira. Marketing služba SP Lasta je implementirala svoju strategiju na ovam značajnom sportskom događaju kroz event marketing.

 

 

Lastini autobusi učestvuju u prevozu 8 reprezentacija: Srbije, Kine, Južne Koreje, Španije, Nigerije, Mozambika, SAD  i Velike Britanije. Za potrebe prevoza učesnika ova dva  turnira angažovano je 8  novih solo autobusa marke Bova, 1 minibus  i 1 kombi vozilo.  Relacije su: aerodrom Nikola Tesla – beogradski hoteli, Kraun Plaza i IN hotel – beogradske dvorane „Aleksandar Nikolić”  i Štark arena, kao i druge destinacije u skadu sa zahtevima organizatora.

 

 

Lasta Event sponzor FIBA WOQT 2020 “

 

Na prvoj značajnoj utakmici prilikom otvaranja ovog turnira, između reprezentacija Srbije protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država, Lasta je na najbolji način predstavila svoj brend. S obzirom na značaj ovog turnira za plasman na Olimpijske igre, Lasta je odabrala odličan način da iskoristi prvu utakmicu na ovom turniru i reklamne resurse organizatora turnira. Na reklamnim led panelima pored terena, tokom trajanja utakmice smenjivali su se Lastin logo, lepo reklamno definisane Lastine međunarodne linije, brend „upakovan” u tradiciju dugu više od 70. godina i dobro poznati slogan „Lasta uvek sa Vama“. Na  pauzi između dva poluvremena, na terenu su istaknuta dva Lastina banera sa sloganom, a pobednicama  nagradne igre -Ubacivanja koševa- dodeljeni su Lastini prigodni pokloni. Takođe, tokom pauza organizatori su pomoću improvizovane „marketing strele“ dobacili publici na tribinama Lastine poklone. Tokom trajanja utakmice spiker u dvorani je dogovorenom dinamikom objavljivao Lastin slogan i naglašavao Lastinu podršku Srpskim košarkašicama uvek na svim velikim takmičenjima.

 

 

Zbog značaja ove utakmice i uopšte celog turnira za sportsku javnost, kao i medijsku pažnju  ne samo u Srbiji, već i u još 7 zemalja čije selekcije učestvuju, Lasta je postigla svoj markentiški cilj.

 

Na prvom kvalifikacionom turniru za olimpijske igre, srpskim košarkašicama suprostaviće se posle SAD-a  i selekcije Nigerije i Mozambika.

 

 

Drugi kvalifikacioni turnir  za olimpijske igre prebačen je iz kineskog grada Fošana, gde je trebalo da bude organizovan, zbog epidemije Korona virusa u Kini. Na njemu će se za tri olimpijske vize boriti selekcije Španije, Velike Britanije, Koreje i Kine.