Lasti dodeljen dvanaesti Oskar

mar 27. 2013.

 

SP Lasta je i ove godine dobitnik „Oskara“, dvanaestog po redu u kategoriji „Saobraćajno preduzeće godine 2013.“ Na 51. Međunarodnom salonu automobila na Beogradskom sajmu 26. marta 2013. god. svečano su uručena priznanja „Oskar 2013“ u okviru manifestacije Izbor najboljih u auto privredi Srbije. Na osnovu ostvarenih rezultata u oblasti automobilske privrede, saobraćaja i automobilizma u 2012/2013 godini, Automobilski forum Udruženja novinara Srbije po 22 put je izabrao 20 najboljih kompanija, firmi i pojedinaca.
 

Velibor Sovrović, generalni direktor SP Lasta prilikom dodele priznanja rekao je: „Nama u Lasti je posebno zadovoljstvo, da po 12 put dobijemo Oskara, jer smo se svih ovih godina trudili, da kvalitet naše usluge podignemo na najveći nivo i da naši putnici imaju siguran i bezbedan prevoz. Takođe, pokazali smo da i u vreme ekonomske krize, Lasta može poslovati bez pada kvaliteta prevoza. Naš imperativ u poslovanju bio je očuvanje ostvarenog visokog standarda usluge, uprkos nepovoljnom privrednom ambijentu, na koji su uticali parametri kao što su: povećanje cene goriva, nestabilan kursa evra, inflacija i povećanje troškova života.To su prepoznali svi naši putnici, drugi korisnici i partneri i zato smo nagrađeni“.
 

Predstavnik Automobilskog foruma Udruženja novinara Srbije, Čedomir Brkić u obrazloženju nominacije Laste za dodelu Oskara rekao je: „Lasta je tradicionalno najbolji prevoznik u zemlji i regionu, koja je prepoznatljiva po visokim standardima usluge kao i pouzdanosti, što je čini omiljenim prevoznikom na tržištu. Lasta je pokazala snagu u prethodnom periodu, jer je uspešno odolela ekonomskoj krizi i sačuvala imidž sigurnog i pouzdanog prevoznika. “
 

Stručni žiri za dodelu nagrade činili su novinari specijalizovani za automobilsku privredu kao i renomirani stručnjaci iz oblasti automobilske privrede i saobraćaja.