LASTINI VOZAČI POSTALI DEO SVETSKE ELITE VOZAČA

okt 6. 2018.

 

Plasmanom  na  31. Svetskom  prvenstvu  profesionalnih vozača

 

 

LASTINI VOZAČI  POSTALI  DEO  SVETSKE  ELITE  VOZAČA

 

 

U organizaciji Međunarodnog udruženja vozača U.I.C.R. držano je 31 po redu Svjetsko prvenstvo profesionalnih vozača u Gentu od 27.09.2018. do 1.10.2018. godine. Domaćin organizacije bila je Belgija, odnosno organizacija BTC koja predstavlja Belgiju  u U.I.C.R-u.

 

 

 

U jakoj konkurenciji iz svih krajeva sveta, Lastini vozači zauzeli su visoke pozicije predstavljajući  Srbiju. Milovan Jokić zauzeo je 6 mesto u solo vožnji autobusa, a Dragan Marić 8 mesto u eko vožnji solo kamiona.

 

 

Prvo mesto u solo vožnji i osmo mesto u eko vožnji kamiona

 

 

Učešćem  na  ovoj svojevrsnoj vozačkoj olimpijadi, Lastini vozači postigli su izuzetan uspeh s obzirom da su nastupila bez ikakvih priprema i treninga, što znači da su samo prezentovali  svoja opšta znanja, talente i vozačke sposobnosti. Lastini vozači plasirali su se za ovo Svetsko prvenstvo proletos, osvojivši prva mesta na regionalnom 19-tom Međunarodnom takmičenju vozača u Beogradu.

 

 

 

 

Pored Lastinih vozača na prvenstvu u Belgiji, pokazali  su  svoje znanje i vozačke sposobnosti  i drugi takmičari  iz Srbije odnosno vozači GSP-a Beograd, PTT-a, Vodovoda , Beograd Puta i Gradske čistoće. Srpski tim u kategoriji vožnje autobusa činili su: Milovan Jokić ( Lasta), Dušan Tešanović (GSP) i Dragan Tintor(GSP).

 

 

Na ovogodišnjem tradicionalnom globalnom vozačkom spektaklu, takmičenje se odvijalo u 6 kategorija: autobus, kombi vozilo, solo kamion, kamion sa prikolicom, kamion sa poluprikolicom. Pored toga organizovano je takmičenje u ECO vožnji i posebna kategorija mladi vozači.

 

 

Poslednjeg vikenda u septembru  timovi iz 17 zemalja sa preko 200 takmičara odmerili su svoja vozačka znanja i snagu umeća.

 

 

 

Srbija je članica Svetske unije profesionalnih vozača od 2015.godine,od kada su se stekli uslovi da njeni vozači budu deo svetske elite. Zato krajem leta svake parne godine, kada se održava  Svetsko prvenstvo profesionalnih vozača, Srbija  šalje svoje  takmičare.