Lastom na 62. beogradski sajam knjiga

okt 26. 2017.

 Za odlazak na  najprestižniju  književnu  manifestaciju   Međunarodni Sajam knjiga  u Beogradu,  njeni  poštovaoci svoje poverenje i ove godine poklonili su Lasti. Danas su iz Smedereva sa 3 Lastina autobusa na Praznik knjige stigli učenici i profesori Gimnazije, kao i kolektiv Predškolske ustanove Naša Radost .

 

 

62. Međunarodni beogradski sajam knjiga, najznačajnija književna manifestacija u jugoistočnoj Evropi, otvoren 22.oktobra, ove godine se odvija pod sloganom „Ključ  je u knjigama“. Na ovogodišnjem sajmu učestvuje blizu 500 direktnih izlagača, od kojih i 50 iz inostranstva. Tokom osam sajamskih dana poštovaoci književnosti moći će na jednom mestu, pod kupolama sajma, da sagledaju celokupnu ovogodišnju domaću izdavačku produkciju i da, po tradicionalno najpovoljnijim cenama, obnove svoje privatne zbirke knjiga.

 

 

U fokusu 62. beogradskog sajma knjiga biće savremena književnost na nemačkom jeziku, a zajedničkim nastupom predstaviće se zemlje nemačkog govornog područja – Nemačka, Austrija, Švajcarska i Lihtenštajn. Počasni gosti ovogodišnjeg sajma kniga su ove 4 zemlje.

 

 

Istovremeno na beogradskom sajmu počev od 25. zaključno sa 29. oktobrom održaće se i Sajam informisanja, komunikacija i marketinga „Medija market“ i 48. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava.