Leto počinje za volanom

jun 21. 2014.

 

Tradicionalno 17. međunarodno takmičenje profesionalnih vozača i automehaničara održano je danas na poligonima Saobraćanog preduzeća “LASTA”.
 

Oko 100 takmičara u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji nadmetalo se u veštini upravljanja motornim vozilima i poznavanju saobraćajnih propisa. U B kategoriji takmičile su se žene, u C kategoriji vozači kamiona nosivosti preko 7,5 tona i u okviru D kategorije vozači autobusa. Na dosadašnjim takmičenjima, žene su učestvovale samo u B kategoriji, a po prvi put na ovogodišnjem takmičenju uzele su učešće i u D kategoriji, pod istim uslovima koja važe za mušku ekipu vozača. Pored vozača pomenutih kategorija, na takmičenju su učestvovali i automehaničari.
 

U ekipnom takmičenju, prvo mesto u B kategoriji, osvojilo je JP “PTT“ Saobraćaj, dok je u C i D kategoriji prvo mesto zauzela ekipa SP “LASTA“. U sve tri kategorije pojedinačnog plasmana, pobedili su takmičari iz Saobraćajnog preduzeća „LASTA“. Tako je u B kategoriji, pobedila Mirjana Aksentijević, u C kategoriji Srđan Vračević, a u D kategoriji pojedinačnog plasmana, pobednik je Dragan Marić . U pojedinačnom plasmanu automehaničara, pobednik je Milorad Vujić, iz Vojske Srbije.
 

Prelazne pehare u C i D kategoriji, osvojile su ekipe Saobraćajnog preduzeća “LASTA“.
 

Za najušpešnijeg vozača D kategorije iz Crne Gore proglašen je Srđan Marjanović, a za najuspešnijeg vozača D kategorije iz Slovenije, proglašen je Ratko Kusić. Pobednici ovogodišnjeg takmičenja u C i D kategoriji , kao i automehaničari, u pojedinačnom plasmanu, plasirali su se za odlazak na Svetsko prvenstvo koje će se održati u Krakovu, septembra 2014. godine.
 

Svim učesnicima takmičenja uručena su priznanja, dok su pehari i vredne nagrade dodeljeni najboljima.
 

Takmičenje vozača i automehaničara Beograda organizovano je pod pokroviteljstvom grada Beograda, a domaćin i generalni sponzor je Saobraćajno preduzeće „LASTA“. Suorganizator takmičenja je Udruženje vozača Beograda.