Na 18. Međunarodnom takmičenju vozača Lastini vozači postigli visok plasman

okt 7. 2015.


Lastina i Lastrina ekipa vozača: Marić, Tašić, Gajić, Gvozdić, Jokić, Damnjanović i Marković (gornji red), Andrić (donji red).

 

Osamnaesto Međunarodno takmičenje vozača održano je 03.oktobra u Beogradu, na poligonima JKP ”Gradska čistoća”. Lastini vozači učestvovali su na ovom takmičenju i ove, kao i svih prethodinih godina i osvojili visoka mesta na tabeli u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Takođe, učestvovali su i vozači Lastine ćerke-firme Lastre iz Lazarevca. Lastu je predstavljala jedna ekipa u D-kategoriji, kao i Lastru.

Na kraju takmičarskog dana po ukupnim rezutatima (testovi i poligon), Lastina ekipa zauzela je drugo mesto u “D” kategoriji, a u pojedinačnoj konkurenciji najuspešniji je bio Dragan Andrić vozač iz Lastine PO “Gradski saobraćaj”, koji je zauzeo treće mesto. Međutim Lastini vozači bili su najbolji u praktičnom delu takmičenja, gde su bili neprikosnoveni u veštini vožnje i spretnosti na poligonu. Tako je u praktičnom delu Lastin vozač Milovan Jokić bio najbolji, drugi je bio Dragan Andrić, koji su iza sebe ostavili i svetskog prvaka u vožnji za prošlu godinu, Srećka Đukića člana slovenačke ekipe. Lastrina ekipa zauzela je šesto mesto od 20 takmičarskih ekipa, koliko ih je bilo na ovom takmičenju.

Predsednik Svetske unije profesionalnih vozača Robert Kastner bio je gost 18. otvorenog takmičenja vozača, a istoga dana Srbija je postala 28. članica Svetske unije profesionalnih vozača potpisivanjem Protokola o učlanjenju.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je veliki broj vozača iz velikih javnih preduzeća u Srbiji i Beogradu, ali i vozače iz Slovenenije.

Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda i Sekretarijata za saobraćaj, 100 takmičara profesionalnih vozača iz 21 ekipe polagali su i pod nadzorom predstavnika Saobraćajne policije uspešno završili testove o poznavanju saobraćajnih propisa. U drugom delu takmičenja, vozači su imali priliku da pokažu svoje tehnike vožnje na poligonu, uz savladavanje poligonskih radnji u što kraćem roku.


Gvozdić i Rafailović


D.Andrić, D.Marić i D.Gvozdić


Teorijski deo takmičenja – poznavanje propisaPotpisnici Protokola: Robert Kastner-predsednik Svetske unije prof.vozača i Dušan Rafailović- Gradski sekretar za saobraćaj


Praktični deo – probna vožnja