Nastavak uspešne saradnje Laste i Opštine Inđija

nov 10. 2017.

NOVI  UGOVOR  I  NOVI  AUTOBUSI

Na tenderu Opštine Inđija za obavljanje javnog prevoza na njenoj teritoriji, SP Lasta  je izabrana da tu uslugu obavlja i u narednih godinu dana. Juče je u opšinskoj zgradi potpisan Ugovor o obavljanju javnog prevoza u Opštini Inđija, između poslovodstva SP Lasta i lokalne uprave te opštine. Takođe, juče je  SP Lasta svojoj radnoj jedinici “Lasta-Inđija” dala na raspolaganje dva nova autobusa marke Maz 203, koji su uključeni u gradski prevoz na kružnim linijama u toj opštini i prvi su autobusi sa rampom za invalide u Inđiji.potpisivanje ugovora

SP „Lasta“ pruža svoje usluge na teritoriji opštine Inđija još od davne 1959 godine, 1978. godine sagradili smo našu autobusku stanicu.  Onsivanjem sistema javnog prevoza u Inđiji 2011. godine prvi put su prevozom povezana kružnim linijama sva naseljena mesta na teritoriji opštine.

Veljko Vukobratović, generalni direktor SP Lasta i Vladimir Gak, Predsednik Opštine Inđija potpisali su partnerski Ugovor o javnom prevozu putnika u ovoj opštini, nakon čega su se obratili lokalnim medijima i gradjanima. Zvaničnom činu potpisivanja ugovora i promociji novih autobusa prisustvovali su predsednik Nadzornog odbora SP Lasta Toni Gajić, izvršni direktor Ivana Pavić, rukovodilac PO “Lasta-Srem” Predrag Gavrić i drugi predstavnici Laste.

“Meni je pripala čast  da predsedniku vaše opštine uručim dva nova autobusa kao znak dobre volje i ispunjenja datog obećanja u našim ranijim razgovorima, vezanim za poboljšanje prevoza koji Lasta ovde obavlja. Trudićemo se, da i u narednom periodu unapređujemo kvalitet naše usluge  na linijama u vašoj opštini”- istakao je Vukobratović.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak je izrazio zadovoljstvo što će građani sa ovom isporukom dva nova autobusa, imati  bolji i učestaliji prevoz  koji će doprineti smanjenju gužvi u gradskom prevozu.

Juče su na platou ispred opštinske zgrade u centru Indjije  promovisana dva nova autobusa, a nakon potpisivanja ugovora  između čelnika Laste i Opštine Inđija, organizovana je i promotivna vožnja kroz grad i obilazak industrijske zone. Građani nisu krili zadovoljstvo što će se voziti u modernim autobusima sa klima uredjajima i besplatnim internetom. Autobusi su izbrendirani, osim prepoznatljivih Lastinih obeležja i grbom  Opštine Inđije, logom Javnog prevoza Inđije i motivima iz ovog grada.

Stavljanjem u javnu funkciju prevoza ova dva vozila, u narednom periodu broj polazaka na gradskim i prigradskim linijama u ovoj opštini biće značajno povećan.