NOVE TEMSE U LASTI

avg 2. 2019.

Lasta je predstavila danas u svom Autocentru u Beogradu 30 novih solo autobusa, turskog proizvođača Temsa. Dvadeset  novih autobusa saobraćaće na linijama prigradskog saobraćaja, dok će deset biti angažovano na međugradskim linijama. Autobusi su opremljeni ekološkim Euro 6 motorima, koji omogućavaju smanjenje emisije štetnih gasova, ujedno doprinoseći kontroli potrošnje goriva. Svi nabavljeni  autobusi  opremljeni su savremenim klimatizovanim sistemom.

 

 

Promociji su prisustvovali i otpravnica poslova Ambasade Turske g-đa Uzer i savetnica za trgovinu Republike Turske g-đica Mumcu, vlasnici i predstavnici menadžmenta Temse g. Aykan Cavlak i g. Hakan Koralp , poslovni prijatelji, kao i predstavnici elektronskih i pisanih medija.

 

 

 

 

 

Na promociji su predstavljena 4 tipa vozila, koje je Lasta kupila iz Temsinog programa: Temsa LD12SB PLUS za prigradski prevoz i Temsa Maraton, Temsa HD 12, Temsa HD 13 za međugradski prevoz.

 

 

Kapacitet vozila namenjenih prigradskom saobraćaju je 60 sedišta plus 15 mesta za stajanje, a  autobusa za međugradski saobraćaj, od 55 do 57 komercijalnih sedišta plus dva namenska (u zavisnosti od tipa autobusa).

 

 

 

 

Lasta je brend koji zaslužuje poštovanje i respekt, a nedozvoljava improvizaciju. Stoga smo, Nadzorni odbor kao najviši organ kompanije i ja kao predsednik Izvršng odbora direktora, potpuno svesno ušli u trku sa konkurencijom. Razlog tome je i ova nabavka 30 novih autobusa poznatog turskog proizvođača, koja će znatno ojačati i unaprediti našu uslugu u jeku turističke sezone.“– istakao je Vladan Sekulić, generalni direktor SP Lasta i dodao da će do kraja godine biti još jedna obnova Lastinog voznog parka.

 

 

 

 

Lasta je do sada u svom voznom parku imala već dva tipa vozila iz proizvodnog programa ove poznate turske marke, i to za prigradski saobraćaj Temsu Tourmalin, a za turističke potrebe Temsu Opalin.