DVADESET NOVIH AUTOBUSA ZA PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ

jul 28. 2017.

Saobraćajno preduzeće Lasta danas je svečano promovisalo 20 novih autobusa,  marke SOR za prigradski saobraćaj. Promociji je prisustvovao gradonačelnik Beograda Siniša Mali, direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović, predsednici  prigradskih opština na kojima Lasta pruža uslugu, Lastini partneri  i brojni predstavnici medijskih kuća. Dobrodošlicu gostima poželeo je menadžment SP Lasta na čelu sa generalnim direktorom Veljkom Vukobratovićem, izvršnim direktorom za koorporativnu bezbednost Predragom Mirčićem, izvršnim direktorom za finansije Nikolom Šuljagićem, predsednikom Nadzornog odbora Dejanom Radenkovićem, zatim članovi Nadzornog odbora  i zaposleni.

Novi autobusi nabavljeni su od kompanije SOR Libchavy sa kojom Lasta ima dugogodišnju uspešnu saradnju i dobra iskustva u eksploatacija vozila ovog proizvođača. Autobusi su urađeni  po savremenim standardima sa motorom Iveco Tector euro 6, elektronskim sistemom kočenja EBS, klimatizovani su, poseduju informativni sistem (displej sa brojem i nazivom linije), sistem za brojanje putnika i pružaju visok nivo komfora i bezbednosti. Biće uključeni na prigradske linije za Mladenovac, Barajevo, Sopot, Lazarevac, podavalska naselja, kao i druge prigradske linije na kojima uslugu pruža Lastina poslovna organizacija „Avala“.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izrazio je zadovoljstvo  nabavkom novih autobusa, kao i uspešnim poslovanjem Laste tokom protekle dve godine: „Imamo savremene, lepe autobuse crvene boje, koji ispunjavaju standarde tenderske dokumentacije Grada. Prvih 20 autobusa stiglo je početkom godine, danas je u Lastinom voznom parku još 20 novih autobusa koji su već uključeni u saobraćaj. U septembru imaćemo još 20, a 16 zglobnih stiže do kraja godine. Dakle, Lastin vozni park u 2017. godini biće obnovljen sa 76 autobusa. Prioritet su prigradske linije za Mladenovac, iz prvog kontigenta za ove linije opredeljeno je 8 autobusa, iz kontigenta od 20 autobusa koji se danas nalaze ovde biće uposleno još 7, a na linijama za Barajevo 2 autobusa. Naš cilj je da kvalitet prevoza u prigradskim naseljima bude jednak kvalitetu koji imamo u gradu Beogradu. Želim da se zahvalim rukovodstvu Laste, direktorima i zaposlenima na postignutim rezultatima. Ovo preduzeće pre samo dve godine bilo je blizu stečaja i bankrotstva. Sa ugovorima koje je potpisalo sa Gradom, sa promenama koji su izvršene  to preduzeće danas ima svetlu budućnost, uspešno radi, zaposleni primaju plate, i takva preduzeća kao što je Lasta nama su potrebna.“

Generalni direktor SP Lasta Veljko Vukobratović zahvalio se gradonačelniku Siniši Malom i članovima Nadzornog odbora SP Lasta na podršci, a naročito građanima Beograda koji strpljivo čekaju poboljšanje kvaliteta usluge koji pruža SP Lasta.

Nabavkom novih autobusa rukovodstvo Laste uputilo je snažnu poruku da su ključni prioriteti ovog preduzeća zadovoljstvo putnika, obnova voznog parka, stabilno i uspešno poslovanje. To potvrđuju i reči generalnog direktora: . „Želim da i ubuduće u Srbiji ostane tradicija da kad neko kaže lasta, niko ne pomisli na pticu nego na Lastine autobuse“.