OBNOVLJEN VOZNI PARK „LASTE VALJEVO“

feb 2. 2018.

Krajem godine Valjevci su sa zadovoljstvom dočekali novi autobus na ulicama svoga grada. Niskopodni gradski autobus MAZ 203 u drugoj polovini novembra 2017.godine uključen je na liniju 4 (Carić-Suva Česma-Iverak II) i to je jedini Lastin autobus na gradskim ulicama Valjeva u crvenoj boji. Radnici  PO „Lasta Valjevo“ takođe su bili zadovoljni ovom nabavkom, prvom posle deset godina, kojom je povraćen optimizam i nada da su pred Lastom bolji dani. Autobus je klimatizovan, prilagođen potrebama lica sa invaliditetom,a funkcionalno raspoređena sedišta, oslobađaju više prostora za putnike.

Lasta u Valjevu obavlja prevoz na 7 gradskih i 16 prigradskih linija. U 2017. godini broj pređenih kilometara na ovim linijama bio je 900.000, a broj pređenih kilometara u ugovorenom prevozu koji se obavlja za potrebe REIK „Kolubare“ Lazarevac je 350.000. Pored prevoza za potrebe REIK-a i Grada Valjeva, Lasta obavlja prevoz i na međumesnim linijama ka Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Ljuboviji, Loznici, Lajkovcu i Lazarevcu sa 13 linija. Ukupan broj pređenih kilometara na tim linijama u protekloj godini bio je 2.000.000.

 

U sklopu profitne organizacije nalazi se Autobuska stanica u Valjevu sa 17 polaznih i 3 dolazna perona i Autobuska stanica u Lajkovcu. U krugu preduzeća, pored autobuske stanice nalazi se i autobaza sa 3 hale za popravku i održavanje vozila.