OBUSTAVLJEN PREVOZ NA LINIJAMA ZA ŠVAJCARSKU I ITALIJU

mar 11. 2020.

 

Zbog epidemije izazvane korona virusom – SARS-CoV-2, zaraznom bolešču čije je sprečavanje i suzbijanje od interesa za Republiku Srbiju, od 11.marta Lastini autobusi neće prevoziti putnike na linijama za Cirih i Đenovu.

 

 Dakle, putnici koji putuju do Palma Nove, Venecije, Padove, Vićence, Verone, Breše, Milana i Đenove u Italiji, kao i Sent Galena i Ciriha u Švajcarskoj u narednom periodu neće moći koristiti Lastinu uslugu, a prevoz se neće održavati ni na polascima iz ovih gradova za Beograd. Prevoz na svim drugim Lastinim međunarodnim linijama redovno funkcioniše.

 

 

Liniju za Cirih Lasta održava sa polascima utorkom, četvrtkom i subotom iz Beograda u 20:00 časova, kao  utorkom, petkom i nedeljom iz Ciriha u 16:30 časova. Polasci na liniji  za Đenovu iz Beograda preko Stare Pazove održavaju se četvrtkom i nedeljom u 18:45 časova, a polasci iz Đenove utorkom i subotom u 14:00 časova.

 

Po Odluci Vlade Srbije svim licima koja dolaze sa teritorija stranih država (Italija, Kina, Južna Koreja, Švajcarska i Iran) pri ulasku na teritoriju Republike Srbije od danas će biti ograničen ulazak, odnosno kretanje.

 

 

 Sva lica koja dolaze iz navedenih stranih država sa spiska, u skladu sa ovom odlukom i Rešenjem koje će im uputiti nadležna sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja, imaće obavezu boravka u karantinu-samoizolaciji u periodu od 14 dana od ulaska na teritoriju Republike Srbije, uz obavezu pridržavanja mera navedenih u Rešenju.

 

 

O uspostavljanju prevoza na Lastinim linijama za Italiju i Švajcarsku putnici će biti blagovremeno informisani.

 

 

Kontakt: Info centar SP Lasta
Tel/0800 334 334 (besplatan prevoz)
011 3348 555
Email: iuc@lasta.rs