Otvoren hotel „Lasta“ u Ljuboviji

jul 29. 2013.

 

Beograd, 28. jul 2013. godine – Saobraćajno preduzeće „Lasta“ danas je svečano otvorilo hotel „Lasta“ u Ljuboviji, na čijem je otvaranju prisustvovao i predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije, gospodin Nebojša Stefanović.

 

„Ovo je jasan signal da država želi da ulaže u ekonomiju. Očekujemo da će ovaj hotel privući turiste, i da će se u narednom periodu razvijati i turistička ponuda Ljubovije. Hotel trenutno zapošljava 12 osoba, radi se na širenju kapaciteta smeštaja, a to će doprineti jačanju srpske privrede. Ovakva mesta biće privlačna kako za domaće, tako i za strane investitore, čime će se stvoriti uslovi za nova radna mesta“, istakao je Nebojša Stefanović.

 

Bivšu zgradu „Riboteksta“ u Ljuboviji, „Lasta“ je rekonstruisala i adaptirala u hotel, koji po svim kriterijumima, opremi i standardima predstavlja visok nivo hotelijerske usluge. Hotel raspolaže sa 52 ležaja, od toga 16 trokrevetnih i dve dvokrevetne sobe. Objekat će od 01. avgusta 2013. godine biti otvoren za zaposlene u SP „Lasta“, a od 01. septembra 2013. godine i za treća lica.

 

„Hvala gospodinu Stefanoviću, opštini Ljubovija, ljudima koji su učestvovali u izgradnji kao i „Lastinim“ radnicima koji su izneli ovaj projekat. Saobraćajno preduzeće „Lasta“ prvi put otvara hotel u svom vlasništvu čime će znatno proširiti asortiman svojih usluga“, rekao je Velibor Sovrović, generalni direktor SP „Lasta“, i dodao da će se u drugoj fazi raditi na proširivanju smeštaja i izgradnji sportskih terena.

 

„Zahvaljujem se „Lasti“ što je prepoznala našu strategiju razvoja i našla za shodno da izdvoji sredstva i doprinese razvoju turističkog potencijala Opštine. Ovo je primer dobre prakse čime jačamo turističku ponudu Ljubovije“ rekao je Vidoje Jovanović, zamenik predsednika Opštine Ljubovija.

 

U okviru obnovljenog objekta, koji je poprimio potpuno novi izgled, izgrađen je i bazen za odrasle, kao i bazen za decu, a u izgradnji je i teren za mali fudbal. U narednom periodu u planu je izgradnja i sportskih terena, terena za košarku, dela za boćanje, kao i pomoćnih objekata, dodatnih bungalova i višenamenske sale. Priobalje reke Drine, koje je u blizini hotela, takođe je uređeno tako da će ubuduće gosti hotela moći da se kupaju i sunčaju na mestu predviđenom za to. Renoviranje objekta, u znatnoj meri će doprineti poboljšanju turističke ponude ovog kraja, ali i otvoriti mogućnost za nova radna mesta.

 

Saobraćajno preduzeće „Lasta“ ima redovne linije do Ljubovije koje saobraćaju svakodnevno i praznicima, iz Beograda u terminima od 7.15 i 13 sati. Kao i iz Ljubovije za Beograd, preko Pecke i Valjeva i to u terminima od 7.30 i 15.30 sati.