PO “Lasta Avala” 14 novih autobusa

sep 15. 2017.

SP Lasta je u prvih sedam meseci tekuće godine, obnovila vozni park nabavkom 40 novih solo vozila za potrebe prigradskog saobraćaja. Do kraja godine sledi nabavka  novih zglobnih i solo  vozila čime će se znatno povećati kvalitet Lastine usluge u prigradskom prevozu.

Nova savremena vozila uključena su u prevoz putnika na linijama za Gradske opštine Mladenovac, Barajevo, Sopot, Lazarevac, kao i na druge prigradske linije koje održava Lastina poslovna organizacija PO“ Avala“.

Planskom raspodelom, od pristigla dva kontingenta novih vozila češke marke SOR, poslovna organizacija „Lasta-Avala“ je dobila 14. Imajući u vidu obim i značaj posla u prigradskim saobraćaju, PO „Avala“ je preraspodedila nove autobuse na najfrekventijim linijama koje povezuju Beograd i gradske opštine: Barajevo, Lazarevac, Grocku i Sopot.

Radna jedinica Lasta-Barajevo, koja posluje u sklopu PO „Lasta–Avala“ dobila je 4 nova autobusa, a polasci ka toj gradskoj opštini pojačani su od 1.septembra sa još tri zglobna autobusa. Krajem septembra na liniju Banovog brdo-Barajevo, planirano je da se uključe još 4 zglobna autobusa,radi rasterećenja polazaka. Svi polasci autobusa na linijama  koje pripadaju  GO Barajevo polaze sa terminusa Banovo brdo.

Na liniji Beograd- Lazarevac saobraćaju dva nova autobusa, a po potrebi se uključuju i dodatna nova vozila. Polasci za ovu opštinu kreću sa beogradske autobuske stanice.

Sa terminusa Šumice odvijaju se svi polasci za Gradsku opštinu Grocka.

 

U cilju što bolje organizacije bezbednog  i efikasnog  prevoza na prigradskim linijama, SP Lasta je ove godine izdvojila značajna sredstava za obnavu voznog parka u tu namenu. Krajem septembra i narednih nekoliko meseci, očekuje se nabavka novih zglobnih i solo autobusa, koji će u znatnoj meri povećati kvalitet usluga koje SP Lasta pruža u prigradskom saobraćaju.