POČINJE SEZONA RAZGLEDANJA GRADA IZ OTVORENOG AUTOBUSA

apr 12. 2016.

 

Beograd, 12.04.2016. – SP Lasta u nedelju, 17. aprila započinje ovogodišnju sezonu redovnog razgledanja grada otvorenim autobusom.
 

U saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, Lastin Open Top će i ove godine svakodnevno voziti posetioce do najznačajnijih lokaliteta i znamenitosti grada. Turisti, ali i sami Beograđani, biće u prilici da putem audio vodiča na osam svetskih jezika saznaju zanimljive informacije o srpskoj prestonici i njenoj bogatoj istoriji.
 

Pored vožnje gradskim jezgrom , posetioci će vikendom moći da uživaju i u vožnji do Avalskog tornja. Tura do Avale obuhvata posetu Miloševom konaku i Topčiderskom parku gde je planirano zadržavanje do trideset minuta, nakon čega se nastavlja put ka Avali.
 

Razgledanje grada će se u aprilu i maju održavati svakodnevno od 16:00 časova, a izlet do Avale subotom i nedeljom od 10:30 časova, dok će tokom leta biti uvedeni i dodatni termini. U slučaju oba programa, otvoreni autobus će kretati sa Trga Nikole Pašića (turističko stajalište).
 

Cene razgledanja i izleta ostale su nepromenjene u odnosu na prethodnu godinu i iznose 600 dinara za odrasle, 400 dinara za decu do 14 godina, dok za grupne posete važi cena od 350 i 300 dinara, u zavisnosti od veličine grupe. Svi posetioci uz kupljenu kartu za bilo koji od dva programa Lastinog otvorenog autobusa ostvaruju pravo na 20 odsto popusta na ulaznice za Istorijski Muzej Srbije i Milošev konak, kao i pravo na besplatno krstarenje Dunavom i Savom, u organizaciji Jahting Kluba „Kej“.
 

Karte za oba programa se mogu kupiti u autobusu ili u Lastinoj turističkoj agenciji na Savskom trgu broj 1 (preko puta Železničke stanice). Telefon za informacije je 011/ 6642-473. Otvoreni autobus je moguće i iznajmiti a upiti se šalju na mail: opentop@lasta.rs .
 

Napomena: U slučaju kiše polazak se neće održati.