PREDSEDNIK GRADSKE OPŠTINE ZVEZDARA POSETIO LASTU

apr 27. 2018.

 

Povodom završetka radova na Terminalu za polaske turističkih autobusa iz Beograda, danas su u prepodnevnim časovima predsednik gradske opštine Zvezdara Miloš Ignjatović i član Nadzornog odbora SP Lasta Dejan Mikuletić, obišli novoizgrađeni Terminal u Lastinom Autocentru. Sa ovog Terminala danas će krenuti probni polasci u popodnevnim satima, sa organizovanom turističkom turom agencije „Sabra“.

 

 

 

„Izgradnja Terminala za turističke autobuse je jedan od najpozitivnijih primera dobrog planiranja i rešavanja komunalnih problema. Rukovodstvo Laste je prepoznalo da se ovaj deo Lastinog Autocentra može racionalnije i kvalitetnije iskoristiti, i predložilo gradskim službama da ova  njena lokacija bude prenamenjena za Terminal polazaka turističkih autobusa. Time je rešen veliki komunalni problem koji je imao naš grad. S obzirom, da se SP Lasta i njen Autocentar nalaze na teritoriji gradske opštine Zvezdara, mi kao gradska uprava smo dali podršku tom projektu. Slične predloge ćemo i dalje podržavati kada su u pitanju komunalni problemi koje treba rešavati ili unapređivti postojeće usluge“, rekao je predsednik gradske opštine Zvezdara, Miloš Ignjatović.

 

 

 

Prilikom obilaska Terminala izrazio je zadovoljstvo što je Lasta u najkraćem mogućem roku obezbedila sve neophodne tehničke uslove za rad ovog Terminala i naglasio, da će i u nastavku njegovog unapređenja SP Lasta imati punu podršku iz gradske opštine Zvezdara. Takođe, naglasio je da Opština Zvezdara ima dobru saradnju sa rukovodstvom Laste, i izrazio uverenje  da će se ta saradnja produbljivati na dobrobit svih sugrađana. Terminal je ocenio kao projekat koji mnogo znači za grad Beograd, a samim tim i za opštinu Zvezdara.

 

 

 

Dejan Mikuletić, član Nadzornog odbora SP Lasta i jedan od glavnih inicijatora projekta: „Formiranjem jednog ovakvog Terminala za turističke autobuse, mi iz Laste rešavamo jedan od najvećih komunalnih problema u gradu, s obzirom da do sada nije postojao ni jedan zvanični terminal tog tipa. SP Lasta je prepoznala problem i u saradnji sa gradom Beogradom, odnosno sa Gradskim sekretarijatom za saobraćaj i g. Rafailovićem, kao i predsednikom gradske opštine Zvezdara g. Ignjatovićem, a prvenstveno zahvaljujući saradnji sa gradonačelnikom Beograda, g. Sinišom Malim, zajednički preduzeli korake i ovim poduhvatom napravili ono što će biti ponos grada Beograda. To će se odraziti ne samo na sugrađane u Beogradu, čime će se izbeći velike gužve koje su ranije postojale, već će koristi imati svi građani.  Ovo je rešenje koje će biti dobro za sve građane, a finansijski bonus za radnike Laste.“

 

 

 

Na negativne komentare o lokaciji Terminala u navodnom predgrađu Beograda, Mikuletić je odgovorio citatom predsednika Republike Srbije g. Vučića: „Moramo da promenimo sebe, da bismo menjali društvo oko nas“ i  dalje kaže, da će uvek imati onih koji su za i protiv, a za njega ne postoji predgrađe, već je to sve  samo grad Beograd.

 

„Danas kreću probni polasci, kada će turistička agencija „Sabra“ krenuti sa četiri dabl-dekera. Današnji probni test vezan za Terminal pokazaće svoje prednosti i eventualno svoje nedostatke koje ćemo, ako ih bude brzo otkloniti. Ovo je prva faza projekta, u drugoj fazi planiramo polaske za strane turističke autobuse, a nadam se i trećoj-krajnjoj fazi projekta da SP Lasta konačno ima svoju autobusku stanicu sa pratećim sadržajima. Verujem da će Lasta brže, jače i bolje poleteti u visine“, istakao je Mikuletić.