Promocija novih autobusa u Mladenovcu

avg 24. 2017.

 

Na platou ispred Gradske opštine Mladenovac danas je PO „Lasta –Mladenovac“ promovisala nove autobuse češke marke „SOR“. Primopredaja novih vozila izvršena je ranije, a tri od 15 autobusa bila su izložena za razgledanje. Novi solo autobusi prigradskog tipa su od početka avgusta u redovnom saobraćaju na trasi linije 493 Mladenovac- Mali Požarevac-Beograd.

 

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladimir Glišić, zajedno sa Natašom Jovanović, poslanicom u Skupštini Srbije iz Mladenovca, Goranom Spasojevićem članom Veća GO Mladenovac, kao i generalnim direktorom SP Lasta Veljkom Vukobratovićem i članom Nadzornog odbora SP Lasta Voislavom Vukićevićem, prisustvovao je promociji novih autobusa. Promociju su propratili i predstavnici lokalnih medija, kao i građani ove beogradske opštine, koji su svakodnevno ili povremeno korisnici Lastine usluge prevoza.

Vladan Glišić, predsednik Gradske opštine Mladenovac, zahvalio se u ime građana Mladenovca SP Lasti i Gradu Beogradu što su unapredili uslugu prevoza nabavkom novih autobusa.

 

– Na liniji 493, koja ima najviše polazaka mnogo znače nova vozila- dodao je Glišić  i izrazio očekivanje da će do kraja godine na svim polascima za Beograd  saobraćati novi autobusi i biti uvedeno više polazaka. Predsednik opštine pohvalio je saradnju  Laste sa opštinom Mladenovac kada je u pitanju prevoz učenika osnovnih škola.

Veljko Vukobratović, generalni direktor SP Lasta istakao je da u Lasti gledaju na Mladenovac,  kao strateški važno tržište preduzeća.

 

-Zadovoljstvo mi je da sam danas u ovakvoj situaciji, jer ranije nisu bile ovako prijatne. Danas je situacija mnogo bolja i mislim da to putnici osećaju. Suština postojanja prevoza putnika je njihovo zadovoljstvo, a mi ćemo učiniti sve da tako bude. U septembru Lasta Mladenovac dobiće još nekoliko novih autobusa, ali i više polazaka ka Beogradu – rekao je Vukobratović prilikom obraćanja učesnicima promocije.

 

Učesnici promocije i novinari imali su priliku da razgledaju unutrašnjost vozila, za koje je  bila organizovana i  promotivna  vožnja ulicama Mladenovca nakon zvaničnog dela promocije.

 

Čelnici Gradske opštine Mladenovac i SP Lasta, iskoristili su priliku da tokom promotivne vožnje kroz centar Mladenovca obiđu i Lastinu autobusku stanicu, gde su od putnika čuli pozitivne utiske kada je reč o nabavci  novih autobusa.

 

Podsetimo, tokom ove godine PO Lasta Mladenovac obnovila je vozni park sa 15. novih solo autobusa. Nova,savremena vozila su klimatizovana i poseduju informativne sisteme odnosno displeje sa brojem i nazivom linije, kao i sistem za automatsko brojanje putnika, elektronski sistem kočenja EBS i ispunjavaju sve kriterijume propisane tenderskom dokumentacijom za prigradski prevoz Grada Beograda.