Rukometni savez Srbije i SP „Lasta“ potpisali ugovor o saradnji tokom Svetskog prvenstva 2013

nov 28. 2013.

 

Beograd, 28. novembar 2013. godine – Rukometni savez Srbije i Saobraćajno preduzeće „Lasta“ potpisali su protokol o saradnji kojim je ova kompanija postala zvanični prevoznik Svetskog prvenstva 2013 u rukometu za žene.

 

SP „Lasta“ će za potrebe Svetskog prvenstva izdvojiti 26 autobusa, koji će 24 sata stajati na raspolaganju reprezentacijama i stručnim štabovima. Ugovore su potpisali generalni direktor „Laste“ Velibor Sovrović i generalni sekretar RSS Božidar Đurković, a konferenciji su prisustvovali Zoran Babić predsednik Nadzornog odbora SP „Lasta“ i Velimir Marjanović, predsednik Rukometnog saveza Srbije.

 

„Za Lastu je velika čast i zadovoljstvo što učestvuje na ovom Svetskom prvenstvu. Velika iskustva sa prethodnih takmičenja, pa i dva Evropska prvenstva, reper su nam da i ovoga puta uradimo još bolje. Siguran sam da ćemo dati maksimum u kvalitetu usluge u sva četiri grada u kojima se održava takmičenje, i da će sa 26 autobusa posao dobro funkcionisati. Biću na utakmicama i navijati za našu reprezentaciju, a nadam se da ćemo doći i do medalje“, istakao je Velibor Sovrović, generalni direktor SP „Lasta“.

 

„Voleo bih da ovo partnerstvo ostane na putu koji daje rezultate. Na ovom Svetskom prvenstvu potrudićemo se da ostvarimo rezultate, želeo bih da ostanemo lider u sportu, kao što je Lasta u prevozu. Od EHF-a dobili smo priznanje za najbolju organizaciju oba Evropska prvenstva, a posebnu su isticali švajcarsku preciznost za organizaciju saobraćaja, i nadam se da će tako biti i ovoga puta“, istakao je Velimir Marjanović, predsednik Rukometnog saveza Srbije.

 

„Lasta je naš dugogodišnji partner, preko 10 godina funkcionišemo na izvanredan način. Sve je spremno za početak takmičenja. Zahvalan sam radnicima Laste, jer sem autobusa biće uključen veliki broj radnika, tako da je za nas Lasta lider u saobraćaju i izuzetan partner“, rekao je generalni sekretar RSS, Božidar Đurković.

 

XXI Svetsko prvenstvo 2013 u rukomet za žene održaće se od 6. do 22. decembra u četiri grada u Srbiji. Utakmice prve faze takmičenja igraće se u Zrenjaninu, Novom Sadu, Beogradu i Nišu, dok će se završnica ovog takmičenja održati u Beogradu.