SARADNJA LASTE I NIS-a IDE DOBRIM PUTEM

okt 10. 2017.

Danas je u kabinetu generalnog direktora SP Laste Beograd, održan sastanak rukovodstva preduzeća, Nadzornog odbora SP Lasta i predstavnika kompanije Nis, jednog od najznačajnijih Lastinih partnera. Sastankom je presedavao Toni Gajić novi predsednik Nadzornog odbora SP Lasta.

Sastanak je imao više protokolaran karakter, na kojem su se novi članovi Nadzornog odbora upoznali sa partnerima iz NIS-a, koji su im preneli svoje  utiske o  dosadašnjoj saradnji sa Lastom, ali i o očekivanjima za naredni period,  kada je u pitanju dinamika isplate finansijskih  potraživanja.

Lastino  rukovodstvo  se zahvalilo  predstavnicima NIS-a, na punom  razumevanju  koje su imali za naše preduzeće u najtežem periodu krize, kada su potpisali veoma povoljan Ugovor sa Lastom o reprogramu duga i dinamici isplate, koji je Lasta do sada uspešno servisirala.

Nikola Šuljagić  direktor sektora plana i analize SP Lasta i Ivana Pavić finansijski direktor SP Lasta, podneli su izveštaj o dosadašnjem servisiranju finansijskih obaveza prema NIS-u, ali  izneli i predlog saradnje za naredni period, kada je reč o kreditnom  limitu  i valuti.

Rukovodstvo ova dva poslovna partnera konstatovalo je, da se saradnja odvija u dobrom smeru.

Aleksandar Makarevič, zamenik direktora Bloka „Promet“ za komercijanle aktivnosti NIS-a,  istakao je  da je Lasta bila uvek pouzdan partner, ali da se situacija u zadnjih 6 meseci naročito poboljšala. Izrazio je  nadu, da će i novo  rukovodstvo Laste, tu saradnja dalje unapređivati.

Veljko Vukobratović, generalni direktor SP Laste rekao je, da saradnja ide uzlaznom linijom i da će tako biti  u narednom periodu, kada je reč o ispunjavanju Lastinih finansijskih obaveza prema NIS-u, jer je SP Lasta  srpski brend sa tradicijom.

 

Na ovom sastanku bilo je reči i o drugim oblicima saradnje dve kompanije. Rukovodilac Marketinga i komercijanih poslova, Miodrag Skendžić predložio je partnerima iz NIS-a, saradnju u oblasti marketinga odnosno reklamiranja njihovog brenda na Lastinim autobusima i reklamnim prostorima. Predlog je prihvaćen uz dogovor za zakazivanje novog susreta nadležne službe iz NIS-a  sa Marketing službom SP Lasta.