SP „Lasta“ dobila priznanje za doprinos u hotelskoj industriji Srbije

nov 27. 2012.

 

Beograd, 23. novembar 2012. godine – SP „Lasta“ dobitnik je uglednog priznanja „Partner hotelske industrije“, za 2012. godinu, kojem je za doprinos u hotelskoj industriji dodelio stručni žiri sastavljen od predstavnika organizatora IX foruma menadžera hotela & hotelskih domaćinstava i predstavnika privrede, uz konsultacije sa prof. dr Slobodanom Unkovićem.

„Saobraćajno preduzeće „Lasta“ učestvuje ne samo u prevozu putnika na razne turističke destinacije, već i kao oficijalni prevoznik učesnika svih većih manifestacija u Beogradu, a organizuje i razgledanje Beograda otvorenim autobusom i na taj način obogaćuje program koji je na raspolaganju domaćim i stranim turistima. Takođe, nema hotela u Beogradu i Srbiji koji ne koristi usluge ovog prevoznika. „Lastini“ autobusi zaduzeni su za prevoz gostiju u hotele sa aredroma, iz kongresnih centara, kao i na sportske manifestacije. Na taj način ne samo što daje ogroman doprinos razvoju turizma, već predstavlja i ozbiljnog partnera hotelijera Srbije, zbog čega u potpunosti zaslužuje priznanje „Partner hotelske industrije“ za 2012. godinu“.“ – rekla je Ljiljana Rebronja, izvršni direktor IX foruma.

Priznanje dodeljuje Udruženje za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije i Redakcija stručnog časopisa za savremeno hotelijerstvo & turizam.

Saobraćajno preduzeće „Lasta“, kao najveće saobraćajno preduzeće u jugoistočnoj Evropi, ove godine proslavlja 65 godina od svog osnivanja. Jubilarnu godinu obeležava u znaku bogatije ponude svojim putnicima.