ЛАСТА ОБЕЛЕЖИЛА СЛАВУ ПРЕДУЗЕЋАЗапослени  у СП Ласта данас су обележили крсну славу предузећа, Светог Николаја- Мирликијског чудотворца, у народу познатог као летњи Свети Никола.
Свим верницима и путницима који славе овај дан, Ласта честита славу са жељом да Свети Никола свима подари добро здравље, срећу и мир.
У  Кабинету Ластиног пословодства уз присуство чланова Ластиног Извршног одбора, руководиоца сектора, представника Самосталног и Независног  синдиката, као  и запослених, свештеник српске православне цркве „Свете великомученице Недеље “ отац Слободан уз свечани чин освећења и резања славског колача, благословио је славску трпезу и све присутне.Домаћин овогодишње славе био је Владан Секулић генерални директор СП Ласта, који је свим запосленима у Ласти пожелео срећну славу, добро здравље и успешне пословне резултате.
Светог Николу сматрају заштитником  путника, морепловаца, рибара и сплавара. Православни верници Светог Николу сматрају и борцем за Христову веру, победником зла за цео свет, а његово име значи народни победник.
Српска Православна црква и њени верници обележавају данас празник посвећен преносу моштију Светог оца Николаја – Мирликијског чудотворца. Данашњи празник спомен је на догађај када су мошти Светог Николе пренете из Мире ( Мала Азија) у Бари ( Италија), где се и данас чувају.
Свети Никола је васељенски светац, јер је подједнако поштован од стране православних, као и католичких хришћана, који га славе 6. децембра.
Светом Николи посвећено је више од 600 цркава под  јурисдикцијом Српске православне цркве.