Svi Lastini resursi na raspolaganju Republičkom štabu za vanredne situacije

maj 17. 2014.

Proglašenjem vanredne situacije, Saobraćajno preduzeće Lasta sve svoje resurse i kapacitete stavilo je na raspolaganje kriznom štabu Vlade Republike Srbije.

 

Dana 16.5.2014. godine SP Lasta je za odlazak građana u Šabac, obezbedila 52 autobusa za polazak ispred Sava Centra i dodatnih 10 autobusa za polazak sa drugih lokacija iz Beograda.

 

 
Danas, ispred Kombank Arene postavljeno je 60 autobusa radi organizovanog odlaska dobrovoljaca na poplavom ugrožena područja.

 

Takođe, na poslednjem zasedanju kriznog štaba SP Lasta, dogovorena je i dnevna pomoć za centre Šumice, Studentski dom Karaburma i Sajam. Za evakuisano stanovništvo obezbeđena je svakodnevna pomoć u vodi i hrani.
„Nastavićemo da pomažemo koliko je to u našoj moći. Ovo je trenutak kada se moramo ujediniti jer svi preživljavamo strahote nezapamćenih razmera. S tim u vezi, apsolutno svi naši resursi – autobusi, kombi, režijska , putnička i interventna vozila u stalnoj su pripravnosti za pomoć u ugroženim područjima“, izjavio je Predsednik kriznog štaba SP Lasta i generalni direktor Laste Velibor Sovrović.

 

On je dodao da su i pojedini objekti SP Lasta ugroženi, pre svega, autobuska stanica i autobaza u Obrenovcu kao i poslovna organizacija u Smederevskoj Palanci. Postavljanjem džakova na najugroženijim pozicijama, sprečeno je prodiranje vode u autocentar u Beogradu. Takođe, Lasta je u pripravnosti kada je u pitanju njihova autobuska stanica u Beogradu gde su već izvršene sve preventivne mere u cilju odbrane od poplava.
„Što se tiče odvijanja saobraćaja, obzirom da su pojedini putni pravci blokirani, činimo sve što je u našoj moći da iznađemo alternativne i održimo što više polazaka“, rekao je Sovrović.