Ture do evropskih prestonica tokom leta

jul 23. 2013.

 

Beograd, 23. jul 2013. godine – Turistička agencija „Lasta“ pripremila je specijalne aranžmane za sve one koji planiraju da letnje dane provedu u nekoj od atraktivnih evropskih prestonica. Tokom avgusta „Lasta“ je pripremila ponude za turiste do Beča, Berlina, Istanbula i Pariza po izuzetno povoljnim cenama.

 

„Prestonice Austrije, Turske, Nemačke i Francuske primamljive su za turiste iz Srbije i u ovom periodu. Potražnja ne jenjava, što samo govori da su znamenitosti i kulturni sadržaji koje nude ovi gradovi jako kvalitetni i zanimljivi turistima i u periodu kada svi putuju ka nekoj od morskih destinacija. „Lasta“ je baš zbog velike potražnje spremila specijalne aranžmane uz mogućnost posebnog prilagođavanja potrebama i željama korisnika,“, istakla je Ana Petrović, PR menadžer SP „Lasta“.

 

Tura do Istanbula, jedinog grada na svetu koji se prostire na dva kontinenta, spajajući Evropu i Aziju, polazi iz Beograda 12. avgusta 2013. godine. Uz pratnju vodiča turisti će za sedam dana moći da obiđu Grčku pravoslavnu Patrijaršiju, krstare Bosforom i da imaju izlet na Prinčevskim ostrvima. Ono što svakako ne treba propustiti prilikom obilaska grada na Bosforu, jeste veliki broj poslastičarnica, koje se mogu naći na svakom uglu, a neki od najpoznatijih specijaliteta kao što su baklave, sutlijaš, lokum, turski ratluk dolaze upravo iz ovog grada.

 

Polazak za glavni i najveći grad Nemačke, Berlin, planiran je 18. avgusta 2013. godine, a ono što turisiti mogu da vide pored bogatog istorijskog i arhitektonskog nasleđa, jeste i bogat klupski i kulturno-muzički život. Tura do Berlina uključuje posetu Drezdenu i Lajpcigu, gde će uz pratnju lokalnih vodiča turisti moći da obiđu najznačajnije lokacije u ovim gradovima i da čuju zanimljivosti o njima.

 

Prestonica Austrije uvek je aktuelna destinacija za turiste iz Srbije. Od 22. avgusta 2013. godine svi oni koji se odluče da „Lastom“ posete Beč, moći će da pored arhitektonskih dostignuća osete dah moći i bogatstva Habsburške monarhije.

 

Poseta Parizu, Gradu svetlosti, planirana je za 23. avgust 2013. godine. Za osam dana koliko traje tura, turisti će moći da uživaju u znamenitostima jednog od najromantičnijih gradova u Evropi. Grad na Seni pod zaštitom je UNESCO-a, a turistička agencija „Lasta“ nudi mogućnost posete Trijumfalnoj kapiji, Jelisejskim poljima, trgu Konkord, crkvi Notr Dam. Takođe, tura uključuje i posetu Strazburu i Remsu, a ono što je interesantno, da je turistima pružena mogućnost da uz doplatu obiđu i Diznilend, jedan od najpoznatijih zabavnih parkova Evrope, kao i izlet u Versaju, nekadašnjoj rezidenciji francuskih kraljeva.

 

Turistička agencija “Lasta” postoji više od 45 godina, a svoju ponudu zasniva na organizaciji i realizaciji turističkih aranžmana, letovanja i zimovanja, đačkih i stručnih ekskurzija, sajmova, kako u zemlji, tako i inostranstvu. Pored navedenih usluga, „Lasta“ nudi i karte za međunarodne i međugradske linije, rentiranje autobusa, usluge avio prevoza, međunarodno zdravstveno osiguranje i menjačke poslove. Stalni partner je Turističke organizacije Beograda.