Uspešan nastup na 34. sajmu turizma

mar 1. 2012.

Na 34. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, od 23. do 26. februara, „Lasta & Travel Tourism“ predstvila je bogatu turističku ponudu sa specijalnim  sajamskim popustima i jubilarnim  popustima, odobrenim povodom 65. godina  rada preduzeća.

 

Sajamski nastup započeo je konferencijom za štampu na otvorenom  autobusu, specijalno izbrendiranim  sa prepoznatljivim motivima  grada Beograda, koje je uradio naš poznati ilustrator Bob Živković.  Glavni akcenat stavljen je na najatraktivnije aranžmane za inostranstvo kao što su  Andaluzija-Lisabon-Madrid i Odesa-Sevastopolj-Jalta, koje je Lasta po prvi put uvrstila u program. Letnja  sezona predstavljena je sa ponudama za Crnu Goru, Hrvatsku, Mekedoniju, Bugarsku, Tursku i Grčku. Značajna pažnja posvećena je i turističkoj ponudi za Srbiju sa etno i verskim turizmom i ponudi za prestonicu, koja pored kružnu ture do Avale i manastirskih tura ima nove sadržaje, a to su obilazak kupališta, poseta salašima,  poseta Nautičkom selu i Bojčinskoj šumi.

 

Sa kompletnom turističkom ponudom posetioci su mogli da se upoznaju na Lastinom štandu u Hali 1 Beogradskog sajma, uz bogat promotivni materijal i stručnu prezentaciju.

 

Tokom sajamske manifestacije Lastin štand i otvoreni autobus bili  su veoma dobro posećeni. Veliko interesovanje posetioci su pokazali za gotovo sve programe- letovanja, turističke aranžmane, vikend ture. Posebno je bio zanimljiv Aqua park Jagodina za mlađu klijentelu, zatim letovanje u Crnoj Gori zbog povoljnih cena, kao i aranžmani za Grčku koji su uvek traženi. Sa brojnim partnerima postignuti su značajni dogovori. Potpisano je 20 novih ugovora za subagenturu  i ugovor o zakupu kapaciteta u Crnoj Gori.  Uspostavljena je poslovna saradnja sa partnerima iz Turske koji su zainteresovani za turističku ponudu Srbije u Lastinoj realizaciji, kao i partneri iz Makedonije i Hrvatske. Partneri iz Italije i Mađarske  predložili su  uvođenje novih destinacija u okviru postojećih Lastinih programa koje pokrivaju njihove zemlje. Okosnica pregovora sa Turističkom organizacijom Vojvodine bil su aranžmani sa destinacijama u Vojvodini koji su namenjeni za domaće i ino turiste.

 

 

Popusti na aranžmane

Ukoliko do 15. marta klijent uplati 50% vrednosti  aranžmana ostvaruje popust od:

10% – aranžmani za Istanbul, Prag, Budimpeštu, Pariz, Kapadokiju, Minhen, Berlin,  Španiju, kao i šoping ture Segedin, Temišvar, Italija i Beč

5% -aranžmani za Andaluziju i Odesu

 

Popusti za letovanja i banje

Ukoliko do kraja marta klijent uplati 50% vrednosti aranžmana ostvaruje popust od:

50% – Bugarska i Grčka (individualna putovanja) na dinarski deo uplate

10% Crna Gora + 20% popusta na prevoz Lastinim autobusima

10% Slovenija + 50%  popusta na prevoz Lastinim autobusima

5% Hrvatska + 20% popusta na prevoz Lastinim autobusima

5% Makedonija +20% popusta na prevoz Lastinim autobusima