VISOKO OPŠTINSKO PRIZNANJE TONIJU GAJIĆU

sep 27. 2018.

Povodom Dana opštine Bosilegrad,  generalnom direktoru SP Lasta Toniju Gajiću dodeljeno je visoko opštinsko priznanje kao izraz društvenog priznanja i zahvalnosti. Na Svečanoj sednici Skupštine opštine, kojoj su prisustvovali i predstavnici vlasti, srpske pravoslavne crkve, vojske, policije, državne bezbednosti, kao i predstavnici više opština iz Srbije, Makedonije i Bugarske, uručena su visoka priznanja  najzaslužnijim pojedincima i organizacijama.

 

 

 

 

 

Predsednik opštine Bosilegrad gospodin Vladimir Zaharijev  prilikom uručenja priznanja istakao je napore koje čini Lasta i njeno poslovodstvo na čelu sa Tonijem Gajićem, da u kontinuitetu održava saobraćajnu vezu ove opštine  sa glavnim gradom Srbije.  Posebno je naglasio  da je Lasta bila prva koja ih je povezala sa srpskom prestonicom.

 

SP Lasta već dugi niz godina održava liniju Beograd – Bosilegrad, uprkos njene  isplativosti  u određenim periodima tokom godine.

Bosilegrad je mala opština u Pčinjskom okrugu na jugoistoku Srbije, u neposrednoj blizini   granice sa Bugarskom. Većinsko je bugarsko stanovništvo koje neguje dobrosusedske odnose sa ostalim pripadnicima nacija u svojoj opštini, ali  i okrugu.

 

Dan opštine se obeležava 21.septembra kada je i verski praznik Mala Gospojina. Tim povodom se organizje niz kulturnih, verskih i  sportskih manifestacija u centru grada, ali i u verskim i kulturnim  institucijama.