ZIMSKI RED VOŽNJE U GRADSKOM, PRIGRADSKOM I LOKALNOM PREVOZU

sep 1. 2020.

Odlukom Sekretarijata za javni prevoz, od 01. septembra 2020. godine na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama biće primenjen Zimski red vožnje na teritoriji grada Beograda. Lasta će prevoz na ovim linijama obavljati sa dodatnih 5 autobusa i 28 polazaka.

 U odnosu na prethodne godine, novi  Zimski red vožnje Lasta će obavljati sa 28  polazaka više, kako bi kvalitet prevozne usluge bio podignut na viši nivo i smanjeno opterećenje  na onim polascima gde je bilo najveće. Novi polasci su otvorene na osnovu rezultata snimanja linija u prethodnom periodu, kao  i odobrenja  Sekretarijata za javni prevoz. Na liniji Beograd-Mladenovac (Autoputem) otvoreno je 14 novih polazaka, na liniji Beograd-Sopot (Autoputem) 4,  Beograd-Lazarevac 4, Beograd-Stojnik 2, Šumice-Dražanj 2 i Sopot-Mladenovac 2 polaska.

Za ove polaske Lasta će angažovati 5 dodatnih vozila, tako da će gradski, prigradski i lokalni prevoz obavljati sa  ukupno 166 vozila radnim danima, od kojih je 47 zglobnih i 119 solo vozila. Subotom će u prevoz biti  uključena 103, a nedeljom  86 vozila.

Od samog početka Zimskog reda vožnje, Lasta će svakodnevno pratiti broj putnika i u skaldu sa potrebama otvarati nove polaske, uz saglasnost Sekretarijata za javni prevoz.

Podsećamo putnike da su u vozilima javnog prevoza maske obavezne.