„LASTA“ OVE GODINE OBELEŽAVA 65 GODINA RADA

 
Jubilej u znaku bogate ponude i specijalnih popusta
 

Beograd, 23. februar 2012. godine – U godini kada proslavlja 65 godina rada, Saobraćajno preduzeće „Lasta“ želi da svojim putnicima iskaže zahvalnost na dosadašnjem ukazanom poverenju. Zbog toga, jubilarna godina biće u znaku bogate turističke ponude, specijalnih popusta i poklona za korišćenje našeg prevoza.

Bitan deo SP “Lasta” svakako čini i “Lasta Travel & Tourism”. Turistička agencija “Lasta” ove godine iz ponude posebno izdvaja sledeće ture: Istanbul-Kapadokija, Andaluzija-Lisabon-Madrid, Odesa-Sevastopolj, Italija-Francuska-Španija, Minhen i dvorci Bavarske, Pariz, Prag-Berlin, Sicilija i Istanbul shopping fest. 

Deo stalne ponude su planine, banje i wellness programi, kako u zemlji, tako i u Sloveniji. Terme Čatež, Terme Lask, Moravske toplice, Terme Krka i Šmajerske toplice su atraktivne kako po sadržajima koje nude, tako i po popustu od 50 odsto na autobusku kartu ako se aranžman uplati u “Lastinoj” agenciji.

U letnjoj sezoni, akcenat je stavljen na aranžmane u Herceg Novom, Igalu, Bečićima i Meljinama, a posebna poslastica je letovanje u Ohridu, u hotelskom ili privatnom smeštaju. Sa “Lastom” je moguće letovati u Opatiji, Poreču i Korčuli. Za sve uplate na ovim destinacijama važi popust od 20 odsto na kupovinu karte. U ponudi će, kao i obično, biti i letovanje u Grčkoj, Bugarskoj i Turskoj.

“Lasta” nudi i specijalne sajamske pogodnosti, pa će tako svi koji do kraja marta uplate polovinu aranžmana za Crnu Goru i terme u Sloveniji ostvariti popust od 10 odsto, za Ohrid i Hrvatsku po pet odsto, dok je za Bugarsku i individualna putovanja u Grčku predviđeno 50 odsto popusta na dinarski deo uplate. Putnici za šoping aranžmane do Segedina, Temišvara, Italije i Beča, zatim do Istanbula, Praga, Budimpešte, Pariza, Kapadokije, Minhena, Berlina, Drezdena i Španije koji polovinu aranžmana plate do 15. marta imaju popust od 10 odsto, a pet odsto popusta očekuje sve koji do tog datuma uplate putovanje do Andaluzije i Odese, Sevastopolja i Jalte.

“Lasta” će ove godine staviti akcenat na domaći turizam, koji uključuje etno i verski turizam. Orašac, Topola, Fruškogorski manastiri, Đavolja varoš, Akvapark u Jagodini, Aranđelovac i Sremska Mitrovica su destinacije do kojih će biti organizovani jednodnevni i dvodnevni izleti. Široka lepeza vikend aranžmana u inostranstvo po vrlo pristupačnim cenama obuhvata, između ostalog, Beč, Solun, Sofiju, Ohrid, Budimpeštu, Segedin i Temišvar. 

Za strance koji dolaze u Beograd, “Lasta” obezbeđuje transfer, prevoz, rezervaciju smeštaja, razgledanje grada, rezervaciju restorana i odabir konferencijskih sala ukoliko je u pitanju poslovna poseta.

Posebna atrakcija je, već treću godinu za redom, servis razgledanja prestonice – Belgrade Open Tour – po sistemu Hop on Hop off, iz otvorenog autobusa. Prošle godine smo u flotu od 900 autobusa dodali i tri dabl dekera, red open top, koji su izazvali veliku pažnju kako građana, tako i medija i bili su prava atrakcija. Otvorenim autobusima smo prošle godine prevezli hiljade putnika do Avale i obilazili manastire i crkve u Beogradu u okviru veoma popularnih Manastirskih tura. U pripremi su i drugi turistički programi u Beogradu i okolini, kao što je obilazak kupališta u prestonici. “Lasta” je nedavno započela saradnju sa opštinom Surčin i Javnim preduzećem za turizam, u okviru koje će gostima biti ponuđena poseta salašima, Nautičkom selu i Bojčinskoj šumi. U ponudi su i vikend aranžmani, đačke i studentske ekskurzije, poslovna i individualna putovanja. 

Turistička agencija “Lasta” postoji već 45 godina. Ponuda se zasniva na organizaciji i realizaciji turističkih aranžmana, letovanja i zimovanja, đačkih i stručnih ekskurzija i sajmova, u zemlji i inostranstvu, uz mogućnost posebnog prilagođavanja potrebama i željama korisnika. Pored navedenih usluga, nudimo i karte za međunarodne i međugradske linije, rentiranje autobusa, usluge avio prevoza, međunarodno zdravstveno osiguranje i menjačke poslove. Naš stalni partner je Turistička organizacija Beograda.