Servisi

U Lastinim autocentrima vrši se održavanje i servisiranje vozila, protektiranje autoguma, karoseriranje autobusa, servis WABCO uređaja, pregled i baždarenje tahografa u ovlašćenoj metrološkoj laboratoriji, kao i tehnički pregled vozila. Usluge su namenjene Lastinim poslovnim organizacijama, kao i trećim licima.

 

TEHNIČKI PREGLED SP LASTA  A.D. BEOGRAD

Adresa: Autoput Beograd-Niš, br.4  Zvezdara, BEOGRAD

SP LASTA  AD BEOGRAD  osim svoje primarne delatnosti – usluge prevoza  putnika- bavi se i dodatnom uslugom TEHNIČKOG PREGLEDA VOZILA u sklopu svoje Autobaze u Beogradu. Ovim vidom usluge Lasta se bavi duže od 45.godina.

Na Lastinom tehničkom pregledu obavljaju se poslovi pregleda vozila iz kategorija putničkog i teretnog programa, kao i autobusa i priključnih vozila. Liniju Lastinog Tehničkog pregleda, na godišnjem nivou prođe nekoliko hiljada vozila.

Uz najpovoljniju cenu u Beogradu, na Lastinom tehničkom pregledu vrši se najkvalitetnija kontrola tehničke ispravnosti sa savremenom  opremom, koju obavlja  tim ovlašćenih radnika. U zavisnosti od kategorije vozila određene su i cene pregleda.

SP LASTA pruža uslugu prevoza putnika u drumskom saobraćaju duže od 70. godina, koja je utemeljena na sigurnosti, pouzdanosti i kvalitetu.

Tokom svih decenija postojanja bila je maksimalno  posvećena  na sigurnost prevoza, pouzdanost autobusa i kvalitet usluge. Samo tehnički ispravno vozilo može obezbediti sigurnu vožnju i jedino takvo vozilo može biti registrovano. Od tehničke ispravnosti vozila  zavisi pre svega bezbednost putnika, vozača, ali i ostalih učesnika u saobraćaju. Zato Lasta više od četrdesetpet  godina pruža najkvalitetniju kontrolu tehničke ispravnosti vozila, koje  obavlja  Lastin ovlašćeni tim radnika sa dugogodišnjim iskustvom na Tehnikom pregledu u Lastinom Autocentru u Beogradu.

Tehnički pregled vrši se po propisima koji su u vezi sa tehničkim uslovima koje moraju ispunjavati sva  vozila u saobraćaju.Takođe, u zakonskim određenim okvirima traje  tehnički pregled vozila, odnosno od 30-45 minuta u zavisnosti od kategorije vozila.

Kontakti Tehničkog pregleda SP Lasta su na: tel. 011- 3402-444; mob.064- 8323-467, ili e- mail: tehnicki.pregled@lasta.rs.

Radno vreme  Tehničkog  pregleda je od 07-20 h svakog dana od ponedeljka do subote (nedeljom ne radi).

 

VDL Bus Servis Beograd

U okviru Autocentra Beograd od 2004. godine posluje VDL BUS Servis. To je prvi servis u Srbiji za servisiranje vozila marke Berkof i Bova. Opremljen je komjuterizovanom dijagnostičkom opremom i svim pratećim sadržajima neophodnim za kvalitetne intervencije u samom servisnom centru i tokom vožnje.
Poseduje 6 kanala i 2 platoa na kojima se istovremeno može servisirati 8 vozila. Tehnička i tehnološka opremljenost obezbeđuje otklanjanje najsloženijih kvarova i na autobusima drugih marki kao što su Mercedes Benz, Setra, Ayats, Ikarbus. Servisiranje se radi za vozila u garantnom i vangarantnom roku, dvadesetčetiri časa dnevno tokom cele godine.

 

Lasta Bus Valjevo

Lasta Bus Valjevo je pogon za generalni remont karoserije autobusa sa primenom savremene tehnologije i ugradnjom kvalitetnih delova u svim fazama tehnološkog procesa. Pored toga, u pogonu se radi reparacija i remont sedišta za autobuse, farbanje autobusa, izrada zavesa, saniranje havarija i usluge sličnog tipa.

 

Servis za SOR-ova vozila i motore klase Euro 6 u Beogradu

Servis poseduje savremenu dijagnostičku opremu. Uslugu pruža za sve tipove novih autobusa marke Sor u garantnom roku do pređenih 100.000 kilometara. Pored toga, u ovom servisu radi se dijagnostika i otklanjanje kvarova, zatim generalni remont motora (klase euro 2, euro 3 i euro 5) i menjača za Sorova vozila, kao i druge usluge za poslovne celine SP Lasta.

Ovlašćeni serviser Ikarbusovih vozila
SP Lasta je ovlašćeni serviser za sve tipove vozila marke Ikarbus sa uslugom redovnog servisa prema servisnim intervalima proizvođača.

 

PO „LASTA PROTEKT- SMEDEREVSKA PALANKA

Poslovna organizacija „Lasta Protekt- Smederevska Palanka“ deo je Lastinog poslovnog sistema pratećih delatnosti od 1983.godine. Kvalitet protektiranih guma je rezultat dugogodišnjeg iskustva primene najsavremenijih dostignuća u ovoj oblasti, kao i pridržavanja evropskih regulativa. Nosilac je sertifikata za međunarodne ECE-109 norme, koji omogućuje vožnju sa njenim gumama u više evropskih država, zemljama regiona i u Srbiji. U Lasti Protekt protektiraju se gume za: autobuse, teretna i poluteretna vozila, industrijska i specijalna vozila.

Oprema koju poseduje Lastina protektirnica zadovoljava svetske standarde u ovoj delatnosti, a rezultati iz prakse najbolji su pokazatelj kvaliteta rada protektirnice. Za proces protektiranja guma koristi gumenu sirovinu renomiranog japanskog proizvođača Bridgestonea, koja se odlikuje vrhunskim kvalitetom. Gume protektirane u Lasti protekt omogućavaju maksimalnu bezbednost pri vožnji i ugodno putovanje.

Lastina protektirnica tokom svog postojanja uvek je imala standardizovane procese rada. Osim ECE-109 poseduje i sertifikat ISO 9000/ 2011, ISO 9000/ 2014. U zemljama EU ne mogu se  stavljati u promet protektirani pneumatici bez ECE oznake protektoraša.

Pre dobijanja sertifikata u Lasti Protekt je nabavljena nova linija za protektiranje guma i instalirana nova oprema. Nabavljena je i mašina za širografiju prva u Srbiji 2007.godine, koja koristi najmoderniju tehnologiju optičkih prizmi, infracrvenih zraka, specijalnih kamera i obezbeđuje maksimalnu sigurnost finalnog proizvoda kao protekta koji je ravan novoj gumi.

Sistem protektiranja guma oslanja se na četrdesetogodišnje proizvodno i organizaciono iskustvo.

Protektirnica guma u Smederevskoj Palanci je osnovana 1978. godine, ugovorom o franšizi sa najpoznatijom evropskom firmom za protektiranje guma „Bandag“.

Od samog osnivanja, protektirnica radi sa osnovnom delatnošću u kojoj se primenjuje hladan metod protektiranja guma.

Zahvaljujući iskustvu i prvoklasnim materijalima koji se upotrebljavaju, gume protektirane u Lastinoj protektirnici imaju:

  1. Sigurnost i pouzdanost protektiranih pneumatika u eksploataciji;

  2. Mogućnost višestrukog protektiranja guma brendiranih proizvođača;

  3. Garanciju pređene kilometraže kao kod novih guma, uz izbor letnjeg i zimskog dezena;

  4. Garanciju da neće doći do odlepljenja protektora bez obzira na pređenu kilometražu;

  5. Kvalitet protektiranih guma je u nivou kvaliteta novih Bridgestone-ovih guma,s obzirom da se sav repromaterijal za protektiranje nabavlja isključivo od pomenutog renomiranog proizvođača.