Najčešća pitanja putnika

Informacije o putovanju i drugim Lastinim uslugama
Pitanja u vezi putovanja (polasci, dolasci, cene..) i drugih usluga koje pruža SP Lasta možete uputiti našem Info centru koji je korisnicima dostupan svih 24 sata dnevno i svih 365 dana u godini.
Kontakt:
Telefoni: 0800 334 334 (besplatan poziv),
+ 381 11 3348 555, 3348 556, 3348 557
Email: iuc@lasta.rs, iuclasta.info@gmail.com
 
Cene pojedinačnih i mesečnih karata
Informacije o konkretnim cenama za sve relacije i vrste karata na linijama SP Lasta dostupne svim pravnim i fizičkim licima na autobuskim stanicama koje prodaju karte za konkretne polaske. Potvrde o cenama prevoza mogu se dobiti samo na osnovu izvršene usluge, odnosno kupljene karte. U cilju zaštite uslova poslovanja i eliminisanja mogućih mahinacija, zabranjeno je izdavanje potvrda o visini cene prevoza na linijama SP Lasta a.d. Beograd, fizičkim i pravnim licima bez prethodno kupljene karte.

Korišćenje online karata
Potrebno je da putnici imaju 2 (dva) primerka u štampanom formatu online karata i izvršenu rezervaciju sedišta prilikom ulaska u Lastin autobus.
 
Korišćenje popusta uz indeks i kartice za mlade
Studenti i korisnici EYCA, ISIC i EURO 26 kartica u obavezi su da na zahtev voznog osoblja SP Lasta uz voznu kartu na uvid pokažu dokumente na osnovu kojih ostvaruju popuste na cene karata.
 
Uslovi putovanja za određenu kategoriju putnika
Putnici koji poseduju pasoše Kordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, bivših republika SFRJ (Bosne i Hercegovine i Makedonije), Moldavije, Ukrajine, Jermenije i Kube moraju imati važeću vizu za ulazak i tranzit kroz Mađarsku i šengen.
 
Korišćenje usluge besplatnog prevoza za pripadnike Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije
Besplatan prevoz na međumesnim linijama imaju samo uniformisana lica Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.
 
Pritužbe putnika
Kontakt adresa za pritužbe putnika je: office@lasta.rs U imejlu je potrebno navesti datum i relaciju putovanja, vreme polaska i sadržaj prituže.
 
Izgubljene stvari
Kontakt adresa za izgubljene stvari je office@lasta.rs. U imejlu je potrebno navesti datum i relaciju putovanja, kao i vreme polaska.
 
Prevoz životinja
Prema članu 14 Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju prevoz životinja u autobusu nije dozvoljen: “Član 14 U autobusu kojim se obavlja javni prevoz, ako posebnim propisima nije drugačije uređeno, ne mogu se prevoziti deca ispod šest godina starosti bez pratioca, lica obolela od zaraznih bolesti, alkoholisana lica koja uznemiravaju druge putnike i ometaju posadu autobusa, životinje, posmrtni ostaci, eksplozivi, lako zapaljive, otrovne, radioaktivne, nagrizajuće materije, organski peroksidi i sl.”