GODIŠNJI DOKUMENT O OBJAVLJENIM INFORMACIJAMA S.P. LASTA A.D. BEOGRAD

Beograd, 12. Oktobar. 2015. – Kompanija „Lasta“ je sa 19 svojih finansijskih poverilaca potpisala Ugovor o restrukturiranju finansijskih obaveza.
 

Nakon perioda finansijske krize i blokade u januaru ove godine, kada je firma bila na ivici stečaja, kao i potom tri „stand-still“ sporazuma koja su uspešno privedena kraju, postignut je sporazum i potpisan ugovor sa 19 finansijskih poverilaca o restrukturiranju finansijskih obaveza SP „Lasta“. Na ovaj način SP „Lasta“ je obezbedila normalno funkcionisanje i rasterećenje keš floua (cash-flow) – a koji je pretio da potpuno uruši poslovanje preduzeća. Pregovori sa svim poveriocima su vođeni uz veliku pomoć Vlade Republike Srbije, na čelu sa Ministrom privrede Željkom Sertićem, Državnim sekretarom ministarstva privrede Draganom Stevanovićem i Pomoćnikom Ministra privrede Milunom Trivuncem. Sam proces je realizovan uz veliki trud i angažman svih zaposlenih, predstavnika oba reprezentativna sidnikata i razumevanje svih finansijskih poverilaca.
 

Ovo restrukturiranje će predstavljati značajnu osnovu za stabilizaciju preduzeća, njegov dalji oporavak uz racionalizaciju troškova, kao i dobru pripremu za proces privatizacije.
  •  
  •