SAOPŠTENJE IZVŠNOG ODBORA SP LASTA U VEZI INCIDENTA U KOME JE IZGOREO OPEN TOP AUTOBUS

Saopštenje za medije SP Lasta a.d. Beograd

Na vandrednoj sednici Izvršnog odbora SP Lasta, održanoj u proširenom sastavu – generalni direktor Toni Gajić, izvršni direktori Ivana Pavić i Branislav Stanković, direktor saobraćaja Nenad Ivanović i tehnički direktor Goran Mihajlović, sagledana je situacija u vezi incidenta na autobusu OPEN TOP – konto 9206, iznajmljenog FK Crvena Zvezda 19.05.2018.

Kroz Izveštaj tehničkog direktora Gorana Mihajlovića, utvrdjeno je da je vozilo bilo tehnički ispravno pre i u vreme nastanka incidenta, što znači da su u ispravnom stanju sva dovodna i odvodna creva, fluidi na propisanom nivou, instalacije ispravane.

Veštačenjem je utvrdjeno da je požar izbio ispod prednjeg dela autobusa usled pirotehničkih sredstava sa otvorenim plamenom a ne kao posledica tehničke neispravnosti vozila.

Direktor saobraćaja Nenad Ivanović naglasio je u svom izveštaju da su sve prateće procedure oko najma autobusa bile ispoštovane.

Izvšni odbor SP Lasta doneo je odluku da se podnese krivična prijava protiv NN lica koje je uzrokovalo uništavanje Lastine imovine, u nadi da će odgovorni za paljenje autobusa  biti prepoznati i privedeni pravdi.

Generalni direktor SP Lasta

Toni Gajić

Preuzmite zvanično saopštenje i dokumenta u PDF formatu: