Poziv za redovnu sednicu godišnje skupštine akcionara sp ,,lasta” ad beograd

Beograd, 25.02.2019.

SAOPŠTENJE POVODOM DOGADJAJA NA LINIJI BEOGRAD – SUBOTICA

Na Vandrednoj sednici Izvršnog odbora SP LASTA a.d. Beograd, održanoj 25.02.2019. godine, uz prisustvo direktora za saobraćaj, rukovodioca medjunarodnog i medjumesnog saobraćaja, rukovodioca za tehničke poslove, rukovodioca unutrašnje kontorole I rukovodioca marketinga, informacionih sistema I komercijalnih poslova, doneto je sledeće saopštenje kao zaključak:

Dana 24.02.2019. desio se nesvakidašnji dogadjaj kada je vozač SP Lasta ustupio upravljanje autobusom zaposlenoj na radnom mestu konduktera, koja nije posedovala vozačku dozvolu adekvatne kategorije

Prethodno navedeni postupci vozača autobusa i kondukterke predstavljaju grubo kršenje propisa o bezbednosti saobraćaja na putevima, bezbednosti putnika u drumskom saobraćaju kao i unutrašnjih akata SP LASTA a.d. Beograd, na način, da navedeni postupci predstavljaju povrede radnih obaveza i radne discipline.

Kada su u pitanju pomenuti zaposleni,  istima će biti prekinut radni odnos u najkraćem roku, shodno zakonskim propisima i unutrasnjim aktima SP LASTA a.d. Beograd

Neodgovorno ponašanje zaposlenih nije nikada bilo i neće biti tolerisano od strane rukovodstva kompanije koja je više od sedamdeset godina sinonim za bezbednost i sigurnost putnika.

Ovim putem podsećamo  naše putnike da sve neregularnosti koje primete, mogu da prijave na brojeve INFO CENTRA : 011 3348 555, 011 3348 556, 011 3348 557 kao I na mail office@lasta.rs

Saopštenje u .pdf formatu:  saopstenje 25022019
Toni Gajić