LASTA JE OFICIJELNI PREVOZNIK 21. SVETSKOG PRVENSTVA U BOKSU

 


Lasta je sponzor i oficijelni prevoznik  Svetskog prvenstva u boksu, najspektakularnijeg šampionata u istoriji boksa i planetarnog događaja koji privlači pažnju celokupne svetske javnosti. Na 21. AIBA Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu za muškarce  učestvuje 670 takmičara iz 103 zemlje i sa svih kontinenata sveta , a među njima su i aktuelni  svetski i olimpijski šampioni. Domaćin ove manifestacije je grad Beograd, koji će od 24. oktobra do 06. novembra ugostiti oko 1.450 ljudi.
 

 
Prevoz učesnika poveren je Lasti, kompaniji koja je od 2002. godine oficijelni prevoznik svih međunarodnih manifestacija u Srbiji i čija usluga je od organizatora uvek bila vrednovana visokom ocenom.Prevoz je organizovan sa 16 Lastinih  autobusa na dnevnom nivou  koji  iz 6 beogradskih hotela voze boksere do Arene na treninge i takmičenja.  Prvi transferi obavljeni su 20. oktobra  na relaciji Aerodrom “Nikola Tesla”-hoteli, a poslednji biće organizovani po završetku prvenstva, 08. novembra 2021. godine.
 

 

Svetsko prvenstvo u boksu otvoreno je  svečanom ceremonijom  24. oktobra 2021. godine u Štark Areni. U spektakularnom otvaranju, organizovanom uz bogat muzičko-scenski program učestvovali su glumac Miloš Biković, grupa Van Gog, Roj Džons Junior, legenda profesionalnog boksa, svetski šampion u četiri različite težinske kategorije i osvajač srebrne olimpijske medalje u Seulu, Dejan Petrović… Šampionat su otvorili predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin i prvi čovek Svetske bokserske federacije, Umar Kremlev.

Dvadeset prvi AIBA šampionat u boksu  u istoriji će ostati zapamćen po vrednim novčanim nagradama koje se prvi put dodeljujU za osvojene medalje. Osvajači zlatnih medalja dobiće po 100.000 evra, srebrnih po 50.000, a polufinalisti za bronzu po 25.000 evra.

Reprezentaciju Srbije predstavljaće 12 boksera u čiji tim je priključeno i šest Rusa.

U ovom organizaciono veoma zahtevnom poduhvatu, Lasta je marketinški  dobro pozicionirana. Globalno je prepoznatljiva, kvalitetnom uslugom potvrđuje da je istinski brend zemlje Srbije i da vodi brigu o imidžu i reputaciji.

Beograd je bio domaćin i Drugog svetskog  prvenstva u boksu  pre 43 godine, kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila šest srebrnih i jednu bronzanu medalju.