LASTA PARTNER PROJEKTA STUDENTSKA KARTICADanas je u Ministarstvu finansija Vlade Republike Srbije generalni direktor SP Lasta Vladan Sekulić potpisao ugovor sa ministarkom prosvete Slavicom Đukić Dejanović o učešću Laste u projektu studentska kartica. Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar finansija Siniša Mali. Projekat ministarstava prosvete i ministarstva finansija Vlade Republike Srbije koji studentima pruža brojne pogodnosti i popuste, danas je podržalo još 18 kompanija koje su takođe sa nadležnim ministarstvom potpisale ugovor.

Svim korisnicima studentske kartice Lasta pruža mogućnost da svoja putovanja ostvare uz popuste od 15% do 30% na cenu putničke karte. Popusti su odobreni na linijama u domaćem i međunarodnom saobraćaju i studenti ih mogu ostvariti na svim prodajnim mestima, kao i u Lastinim autobusima.
Podršku u realizaciji projekta Lasta će pružiti i kroz promociju studentske kartice na prodajnim mestima, putem promo materijala, na zvaničnoj internet stranici, društvenim mrežama, kao i na događajima i promocijama koje bude organizovala.
Projekat studentska kartica dostupan je za oko 240.000 studenata akreditovanih državnih i privatnih univerziteta, akademija i visokih strukovnih škola u Srbiji. Kartica je platna i omogućava brojne popuste i pogodnosti prilikom plaćanja u širokoj lepezi usluga: u prevozu, supermarketima, ustanovama kulture, uslužnim delatnostima, ugostiteljskim objektima...
Prijavljivanje za učešće u projektu je neograničeno, tako da se i studenti i kompanije mogu prijaviti u bilo kom trenutku, a kartica će moći da se koristi od 01. decembra ove godine.
Svojim učešćem Lasta je među prvim kompanijama prepoznala značaj projekta, dala je podršku studentima, podizanju njihovog standarda i pokazala da brine o budućnosti Srbije.