LASTOM U SUSRET ULICI OTVORENOG SRCA

 
\
 

Lasta će se prvog januara Nove  godine priključiti tradicionalnoj novogodišnjoj humanitarnoj manifestaciji  “Ulica otvorenog srca”, besplatnom  vožnjom u autobusu na sprat za panoramsko razgledanje Beograda.

 

Novogodišnja trasa Lastinog dabl-dekera  započeće sa Trga Slavija, dalje ulicom Kralja Milana preko Terazija, kroz Kolarčevu do Trga Republike i u obrnutom smeru. Besplatna novogodišnja panoramska vožnja centrom grada počeće tačno u podne i trajaće naredna dva sata.  Praznična vožnja  autobusom završava se na Trgu Republike u neposrednoj blizini  Makedonske i Svetogorske ulice, duž kojih se održava centralni događaj – tradicionalna šetnja, karneval pun muzike, zabave i igre koja pokreće -Ulica otvorenog srca.


 

Pozivamo sve Beograđane koji planiraju da prvi dan 2022. godine proslave sa svojom porodicom, prijateljima, gostima i sugrađanima na Ulici otvorenog srca, da uživanje u nesvakidašnjoj gradskoj atmosferi započnu vožnjom Lastinim autobusom na sprat.

 

Podsećamo naše sugrađane i sve goste Beograda, da će Lasta već od prvog vikenda u Novoj 2022. godini nastaviti sa organizovanjem redovnog razgledanju grada u 16 sati, svakog vikenda. Panoramsko razgledanje je organizovano u pratnji turističkog vodiča na srpskom i engleskom jeziku u trajanju od 90 minuta.

 

Tradicionalna novogodišnja manifestacija “Ulica otvorenog srca” ustanovljena je 1988. godine, kao proslava humanosti, mesto pozitivne atmosfere i dobre energije. Manifestacija se odvija karnevalskom šetnjom kroz Svetogorsku ulicu i Makedonsku (od Takovske do Doma omladine), uz jedinstvenu prazničnu atmosferu, muziku, igru i druge sadržaje. Na nekoliko mesta duž tih ulica, ispred Srpske kafane, na platou Ateljea 212, stepeništa Radio Beograda, prostora ispred Opštine Stari grad, kuće Đure Jakšića u Skadarliji  i drugih lokacija priređuje se umetnički program prilagođen svim učesnicima.

Pokretač ideje prvojanuarskog druženja na beogradskim ulicama je prvi čovek Srpske kafane Milo Vlahović, kog su podržali umetnici iz komšiluka,glumci Ateljea 212 kao i njihova upravnica Mira Trailović još krajem 60-tih godina. Tokom decenija upotpunjavani su sadržaji ove manifestacije humanim i umetničkim sadržajima, pa je danas prerasla u jednu od najznačajnijih i najmasovnijih uličnih priredbi, koje se održavaju u srpskoj prestonici.

Cilj manifestacije je da se prikupe paketići, igračke i novac za neku od ustanova koje se brinu o deci, ali i da se pomogne nekim drugim ustanovama.

Organizatori  manifestacije su Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda, GO Stari grad, pozorište Atelje 212 u saradnji sa JKP Gradske pijace. Ove godine gradskoj novogodišnjoj priredbi se pridružuje i Lasta.