U LASTI SVEČANO OBELEŽEN 8. MART


 

Danas je u Lasti svečano obeležen međunarodni praznik žena-Osmi mart. Za pripadnice lepšeg pola u restoranu Lastinog Autocentra na Niškom putu priređen je prigodan koktel uz svečano druženje, cveće i čestitke koje su im uputili predstavnici menadžmenta, sindikati, rukovodioci, kolege....

U prazničnoj čestitki, generalni direktor SP Lasta, Vladan Sekulić naglasio je da je Lasta ponosna što u svojim redovima ima puno dama i zahvalio im na značajnom doprinosu u poslovanju kompanije. Menadžment i sindikati cene takav odnos pa će se u narednom periodu truditi da obezbede bolje uslove rada. Svim damama poželeo je puno srećnih trenutaka i da u lepoj atmosferi i dobrom raspoloženju proslave ovaj praznik.

Praznik žena Lastinim damama čestitali su Samostalni sindikat i Nezavisni sindikat SP Lasta uz najlepše želje i prigodne poklone.

Praznik žena-Osmi mart ustanovljen je 1910. godine na Prvoj međunarodnoj konferenciji žena u Kopenhagenu na inicijativu Klare Cetkin, slavne nemačke feministkinje i levičarke. U Beogradu je prvi put obeležen 1914. godine u Narodnom domu.