ZLATNA SRPSKA OLIMPIJKA U LASTINOM OTVORENOM AUTOBUSU

 

 

Plejadi srpskih sportskih zvezda, koje su proslavljale zlatne medalje sa svojim narodom vozeći se u Lastinom otvorenom autobusu, pre dva dana pridružila se i Jovana Preković, koja je osvojila zlatnu medalju u karateu na nedavno završenim 32. Letnjim Olimpijskim igrama u Tokiju. Lastin Open Top prvi put u ovom gradu, u noći 10-og avgusta     angažovan je najlepšim povodom, za istorijsku vožnju gradskim ulicama zlatne olimpijke iz kog je pozdravljala hiljade svojih sugrađana..


Pravo iz Beograda gde su ispred Skupštine grada svečano dočekani i pozdravljeni svi srpski sportisti – osvajači olimpijskih medalja, Jovana je sa svojim stručnim šampionskim timom krenula u svoj rodni, Aranđelovac. Za  nesvakidašnji veličanstven spektakl, koji je organizovao njen rodni grad, angažovan je Lastin Open Top autobus, kojim je stigla na veliku gradsku žurku. Aranđelovčani  su Jovani priredili spektakularan doček uz slavljeničke baklje i trubače. Aranđelovac je organizovao veliki svečani doček, po ugledu na Beograd  koji tako dočekuje uspešne srpske sportiste godinama unazad.

Za sportsku olimpijsku zvezdu, te desete avgustovske večeri i za sve okupljene građane  na Gradskom trgu, u centru Aranđelovca priređen je vatromet i koncert Dejana Petrovića uz pratnju  „Big Benda“.

Jovana Preković je 6. avgusta, u kategoriji do 61 kilograma u karateu, osvojila zlatnu medalju na Olimpiskim igrama u Tokiju. Karate je prvi put na ovim  32 OI 2020, bio na listi olimpijskih sportova, sa koje će otpasti već za tri godine jer ga neće biti na OI u Parizu 2024.godine. Osvajanje ove zlatne medalje istorijski je uspeh za srpski karate i sport uopšte.